Головна  →  Новини районів  →  25 грудня 2014

Вісточка з передової долетіла і до учнів НВК Домінанта

Останні півроку до волонтерського руху долучилися не лише звичайні небайдужі громадяни України, а й майже кожен учень, учитель, батьки. І це не дивно – допомога армії, Національній гвардії чим далі, все дужче наближає країну до перемоги, до миру, зміцнює надію бійців, що навіть дошкільнята та учні шкіл переймаються долею своєї країни, їх долею.

Із телевізійних репортажів і переказів самих воїнів АТО неодноразово звучали слова подяки за кожну листівку, малюнок, звісточку, написану дитячою рукою. За кожний оберіг, який охороняє від небезпеки, випадкової кулі, полону.

Цього разу самі захисники, перебуваючи в гарячих точках на східних кордонах (мм. Артемівськ, Костянтинівка, Лисичанськ, Новоайдар, Старобільськ) відповіли кожному учню столичного НВК Домінанта. А особовий склад 169 РТГ «Десна», що базується в районі Дебальцева, для учнів НВК Домінанта на прапорі навчального закладу написав: «НВК «Домінанта»! Дякуєм Вам за допомогу! Склад 169 РТГ «Десна». Майор Стрижко. 21.12.2014 року (Дебальцево)».

Слова подяки бійці передали через артистів і волонтерів, які у рамках культурно-мистецького проекту «Народна філармонія» за ініціативи Державної агенції промоції культури України та Міністерства культури України відвідали воїнів з концертами. Дарували не лише мистецтво, що піднімає бойовий дух, а й продукти харчування, предмети першої необхідності, листи і малюнки від дітлахів.

Наступна поїздка на передову – післязавтра, 27.12.2014. Знову учні активно готують листівки, обереги, малюнки, аби привітати воїнів з Новим роком і побажати швидшого повернення і перемоги.

За активну волонтерську роботу Міністерство культури України, Державна агенція промоції культури України нагородили НВК Домінанта Подякою. Ця відзнака, прапор з подякую бійців – вже стали раритетами музею Бойової слави, назавжди закарбувалися в історичному літописі школи.

Перейти до спискуВерсiя для друку