Головна  →  Новини районів  →  22 січня 2015

У навчальних закладах Деснянського району пройшли заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України

У навчальних закладах Деснянського району пройшли заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України

          Щороку 22-го січня в Україні святкують День Соборності. Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності.

          З цієї нагоди в навчальних закладах Деснянського району міста Києва було проведено ряд заходів інформаційного, просвітницького та виховного характеру: уроки пам’яті, виступи лекторських груп «Єдність народу – запорука благополуччя і добробуту держави”, виховні години «Моя Україна – єдина і неподільна», дослідження проблем становлення незалежної демократичної держави в Україні в історичних секціях шкільних наукових товариств, тематичні конференції, круглі столи, присвячені історії національно-визвольної боротьби початку ХХ століття в Україні. Організовані тематичні виставки у шкільних бібліотеках, виставки фотофактів, випуск шкільних газет «Історичне значення Акту Злуки українських земель», «Історія української державності».

          Учні  та вчителі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 247 об’єдналися в живий «Ланцюг єдності».

          У спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 277 всі учасники навчально-виховного процесу взяли участь у флешмобі «Єднаймося!» та спільному виконанні Державного Гімну України.

          В школі І-ІІІ ступенів № 270 відбувся загальношкільний захід під гаслом «Україна – разом і назавжди».

          В Літературному салоні школи І-ІІІ ступенів № 294 була проведена історико-літературна композиція «Соборна моя Україна».

          З самого ранку учні до школи І-ІІІ ступенів № 238 прийшли у вишиванках, прикріпили жовто-блакитні стрічки. Гаслом дня стали слова: «Ми, діти України, за руки візьмемось, З’єднавшись назавжди, один одному всміхнемось». Символом єднання українського народу від заходу до сходу став символічний «живий ланцюг», який утворили учні школи школи, взявшись за руки.

          Учні навчальних закладів Деснянського району впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність ‑ це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку