Головна  →  Новини  →  2 лютого 2015

У Департаменті освіти і науки, молоді та спорту відбулося засідання круглого столу з питань безпеки у навчальних закладах

Засідання круглого столу з питань безпеки у навчальних закладах

30 січня у Департаменті освіти і науки, молоді та спорту відбулося засідання круглого столу з питань безпеки у навчальних закладах за участю:

  • заступника начальника управління Державної служби охорони при ГУ МВС України в місті Києві Веклича Віктора Анатолійовича;
  • начальника ВКМСД ГУ МВС України в місті Києві Зуб Лариси Віталіївни;
  • голови громадської організації ”Безпека та інновації навчальним закладам”, кандидата психологічних наук Вітомського Юрія Леонідовича;
  • голови піклувальної Ради дитячої спортивної школи «Беркут», майстра східних єдиноборств Зика Геннадія Леонідовича.

Під час засідання обговорені питання:

  1. Обладнання навчальних закладів засобами охоронно-тривожної сигналізації та їх обслуговування.
  2. Посилення охорони навчальних закладів за сприяння батьківської спільноти, громадськості, волонтерів.
  3. Обмеження доступу на територію навчальних закладів осіб, які не задіяні в проведенні навчально-виховного процесу, посилення контролю за недопущенням внесення до приміщень навчальних закладів вибухонебезпечних та інших речей, що можуть спричинити загрозу життю дітей та працівників.
  4. Проведення роз’яснювальної роботи з вихованцями, учнями, працівниками та батьківською громадськістю за участю співробітників управління надзвичайних ситуацій, правоохоронних органів, учасників дій у зоні АТО,  щодо правил поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів.
  5. Розроблення та розповсюдження серед учнів та працівників пам’ятки щодо правил поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, у тому числі замаскованих під них речей.
  6. Проведення з усіма працівниками інструктивних нарад з питань дотримання безпеки у місцях перебування дітей дошкільного віку, учнів навчальних закладів.
  7. Патрулювання ППС поблизу навчальних закладів, у місцях найбільшого скупчення дітей.         
  8. Пожежна безпека у навчальних закладах столиці.                  

 

Перейти до спискуВерсiя для друку