Головна  →  Новини  →  10 лютого 2015

Міська влада жорстко реагує на прояви корупції в освітніх закладах Києва – Ганна Старостенко

Київська міська влада уважно слідкує за прозорістю та публічністю використання благодійних внесків у столичних школах та жорстко реагує на виявлені і підтверджені корупційні прояви. Про це під час прямого ефіру на «Еспресо.TV» заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Сьогодні ми отримуємо велику кількість скарг від батьків щодо ефективності використання благодійних внесків, які вони сплачують. Уже виявлені численні порушення та факти зловживань, відкрито кримінальні провадження, директори окремих шкіл відсторонені від виконання обов’язків, а деякі – звільнені з посад», – повідомила вона.

Водночас, Ганна Старостенко зауважила, що не всі керівники шкіл визнають свою провину: «Деякі з них намагаються всіма силами втриматися на посаді, підбурюють батьків, організовують мітинги та пікети».

Тим не менше вона переконана, щоб знизити рівень корупції в навчальних закладах та забезпечити прозорість використання благодійних внесків, саме батьки мають слідкувати за витрачанням коштів за призначенням.

«Лише 25% освітніх закладів Києва мають офіційно зареєстровані благодійні фонди, які можна проконтролювати. Тому ми закликаємо батьків відповідально ставитися до своїх коштів та не лише слідкувати за ними, а й вимагати звітності за використані благодійні внески. Адже лише в минулому році їх було зібрано на суму в розмірі 45 млн грн. При цьому від керівництва навчальних закладів влада вимагає прозоро використовувати кошти та звітувати перед батьками», – додала заступник голови КМДА.

Ганна Старостенко також наголосила, що в разі виявлення корупційних фактів батьки можуть звернутися до Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА або до районних управлінь освіти.

Перейти до спискуВерсiя для друку