Головна  →  Новини  →  4 квітня 2014

У столичних навчальних закладах уже здобувають освіту понад 170 юних кримчан

У столичних навчальних закладах вже здобувають освіту 174 юних кримчанина. Зокрема, до загальноосвітніх навчальних закладів наразі влаштовано 158 дітей, 16 малюків відвідують київські дитсадки, а також 8 осіб стали студентами столичних вишів.

У Голосіївському районі освітяни та учні гостинно запросили кримських дітей на міський етап Всеукраїнського фестивалю дитячої творчості «Чисті роси» (05 квітня), на літературно-музичні вітальні «Так натхненно дзвонять Великодня дзвони...» (7-20 квітня), а також взяти участь у конкурсі до Дня матері в Україні «Малюнок, вірш, лист до Мами». 11,12 квітня для дітей з Криму управління освіти запланувало екскурсію на виставку «Писанковий рай» до музею Івана Гончара.

У Дарницькому районі педагогічними та учнівськими колективами навчальних закладів створено комфортні умови для навчання та виховання дітей, які були змушенні залишити місце постійного проживання: надано необхідну психолого-педагогічну підтримку дітям та сім’ям, забезпечено підручниками та шкільним приладдям, проводиться  адаптація дітей до нових  дитячих колективів.

 Діти з АР Крим та їх сім’ї  запрошені на звітній концерт дитячих художніх колективів Дарницького району «Дивовижний світ дитинства», який буде проведено 8 квітня у рамках Всеукраїнського огляду-конкурсу дитячої творчості «Чисті роси».

Центром практичної психології Управління освіти Деснянського району створено групу «швидкого реагування» по наданню психологічної допомоги учасникам навчально-виховного процесу, батькам та працівникам навчальних закладів. Також, створено телефонний ресурсний довідник, розроблено методичні рекомендації психологам шкіл з метою стабілізації соціально-психологічного клімату в колективах.

Разом з тим, дітей з АР Крим запрошено відвідати концертну програму, присвячену 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка, що відбудеться 04 квітня 2014 року о 17.00 год. в концертній залі комунального вищого навчального закладу училища хореографічного мистецтва «Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря».

У Дніпровському районі з метою зняття психологічної напруги та нормалізації психологічного клімату в навчальних закладах управлінням освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації створено районний консультаційний пункт з питань стабілізації соціально-психологічного клімату. Попередній запис на консультацію за телефоном: 292-32-38.

У Подільському районі організовано змістовне дозвілля для дітей з Криму: їх батьки проінформовані про наявні гуртки та секції в школі та мікрорайоні навчального закладу, про масові заходи, які проводяться  в районі та школах. Активну участь діти - кримчани взяли в тижнях молодшої школи: учениця спеціалізованої школи № 3 Глухова Дарина продемонструвала свої глибокі знання в літературній вікторині «Казкові герої», Матусевич Михайло в складі команди 4 класу брав участь у змаганнях «Веселі старти». Учні 7-8 класів готуються до участі у фіналі проекту «Знай Україну!».

Молоді кримчани є активними учасниками всіх подій та заходів, які проходять в освітніх закладах Святошинського району,  зокрема, у День здоров’я, Святі Букваря, грі-вікторині «Першокласна діжка сміху», Дні сміху, бібліотечному уроці «Ознайомлення з типами словників», шкільному конкурсі «Пісні про родину», клубі писанкарства, екологічній акції «Подаруй життя квітці», акції «Намагайся робити добро», Святі Весни, театралізованій діяльності, фізкультурно-оздоровчих заходах та заходах до святкування 200-річчя з дня народження Т. Г. Шевченка. У закладах освіти Святошинського району для дітей організовуються заходи з охорони дитинства, КВК, брейн-ринги, консультації, круглі столи, фестивалі.

Також, 7 студентів з АР Крим переведено на 1 курс денної форми навчання до Київського університету імені Бориса Грінченка. Студенти переведені на наступні напрями підготовки: філологія (українська мова і література) – 3; початкова освіта – 1; практична психологія – 1; філологія (англійська мова і література) – 1. Усі студенти навчаються на 1 курсі, з них 6 чоловік зараховано на бюджет і 1 на контрактну форму навчання. Студенти, що потребували житло, забезпечені місцями у гуртожитку.

Ще сімом студентам вишів Криму направлені листи зі згодою ректорату на їх переведення, з них 2 магістри, 3 бакалаври та 2 молодші спеціалісти. 

 

 Довідково:

Зарахування учнів до загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів комунальної форми власності м. Києва проводиться наказом директора, що видається на підставі заяви батьків, медичної довідки про епідеміологічне оточення і відповідного документа про освіту. У разі відсутності медичної картки (ф. № 026/у), карти профілактичних щеплень (ф. 063/у) та особової справи учня зазначені документи мають бути оформлені після зарахування учня до цього закладу.

Діти дошкільного віку зараховуються до дошкільних навчальних закладів району за наявності заяви батьків, свідоцтва про народження дитини, довідки лікаря про епідеміологічне оточення та медичної довідки встановленої форми про стан здоров’я дитини. У разі відсутності медичної довідки про стан здоров’я дитина проходить медичний огляд у лікувальній установі за місцем проживання. Прийом дітей здійснюється керівником дошкільного навчального закладу шляхом переведення – без електронного запису, за наявності вищезазначених документів.

Зарахування дітей до спеціальних і санаторних шкіл-інтернатів та дошкільних навчальних закладів здійснюється шляхом переведення учнів та дітей на підставі направлення Департаменту або районного управління освіти.

Перейти до спискуВерсiя для друку