Головна  →  Новини  →  16 лютого 2015

У Києві відбувся марш єдності під гаслом "Єдине серце"

У Києві відбувся марш єдності під гаслом "Єдине серце"

Близько тисячі людей пройшлись Хрещатиком до Європейської площі під гаслом "Єдине серце". Активісти несли два 200-метрові прапори – України та Литви – на знак дружби між країнами, передає телеканал "24".

Організаторами Акції виступили посольство Литовської Республіки в Україні спільно з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» та Анікщяйською прогімназією імені А.Вєнуоліса Литовської Республіки.

Аналогічну акцію демонстрації Державних прапорів України та Литви проведено у співпраці з литовськими організаціями у м. Вільнюс 03 жовтня 2013 року на підтримку європейської інтеграції України та 11 березня 2014 року на підтримку суверенітету України.

Символічну ходу головною вулицею столиці до Європейської площі підтримала Студентська рада міста Києва. Студенти київських вищих навчальних закладів несли два 200-метрові прапори – України та Литви – на знак дружби між країнами.

Зазначимо, 28 січня Україна і Литва підписалиплан двостороннього співробітництва у сфері оборони на 2015 рік, який передбачає навчання представників Збройних сил Україна та консультації в Литві, проведення спільних військових навчань в обох країнах, лікування військовослужбовців та ін.

Крім того, президент Литви Даля Грибаускайте запевнила, що її країна буде продовжувати підтримувати Україну навіть в умовах російського тиску.

Перейти до спискуВерсiя для друку