Головна  →  Новини районів  →  16 лютого 2015

Благодійний шкільний аукціон дав надію на життя учня з Авдіївки. У навчально-виховному комплексі «Домінанта» відбувся Благодійний бал «З любов’ю в серці».

Благодійний шкільний аукціон дав надію на життя учня з Авдіївки. У навчально-виховному комплексі «Домінанта» відбувся Благодійний бал «З любов’ю в серці».

За ініціативи лідерів учнівського самоврядування Дніпровського району Києва, у рамках роботи асоційованих шкіл ЮНЕСКО за програмою PTPI (People to People International) – «Люди до людей» у навчально-виховному комплексі «Домінанта» відбувся Благодійний бал «З любов’ю в серці».

Поринути у вихор віденського вальсу, польського падеграсу та мазурки минулих століть не полишаючи Києва. Таке можливо тільки на справжньому балу. І все заради благодійності.

Десятки пар на паркеті, квартет живої музики, сотні волонтерів. Майстер-класи з класичної європейської програми провели хореографи Олена Балджи та Артем Гафонов, а латино-американська частина бальної церемонії відбулася за участі Маестро хореографії, Народного артиста України Григорія Чапкіса. Найталановитіші юні виконавці бальних танців з усієї школи зібралися у великій танцювальній залі.

Під час бальної церемонії присутні познайомилися з історією «полонезу» і «мазурки», «маренго», «ча-ча-ча», «віденського» і «європейського вальсу».

А під час майстер-класу від Григорія Миколайовича Чапкіса навчилися танцюватибальну програмунавіть ті, хто вперше став на паркет. Запалу, життєвої енергії, гумору та оптимізму цієї унікальної людини вистачили б ще не на одну танцювальну програму. «Приємно вразили учасники балу і педагоги – з них слід брати приклад», - сказав танцмейстер.

Титанічних зусиль доклали учні НВК «Домінанта», батьки, учителі, аби влаштувати благодійний ярмарок. У якості лотів були виставлені роботи учнів, зроблені власноруч. Розмаїття малюнків, сувенірної продукції, творчих робіт, виконаних у різних техніках. Вазочки і шкатулки, картини, авторські автентичні мотанки та порцелянові ляльки, іграшки і прикраси. Та, мабуть, найтепліше вітали український двоколор у вигляді торта. Стартова ціна – 100 благодійних одиниць.

Позмагатися за лоти, надані відомими людьми, зголосилися учителі НВК «Домінанта», батьки і гості, серед яких:

  • Мельник Сергій Борисович – головний спеціаліст Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);
  • Іваніна Наталія Василівна – начальник управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації;
  • Миронова Зоя Михайлівна – Голова громадської організації «Матері і сестри для молоді України»;
  • Овчарук Наталія Олексіївна – заступник директора Центру дитячої та юнацької творчості Дніпровського району;
  • Мерінова Оксана Володимирівна — голова батьківського комітету об’єднання шкіл Дніпровського району м. Києва.

Для Благодійного аукціону Григорій Чапкіс не пошкодував дві італійські краватки, відомі письменники і видавці Брати Капранови надали свої творчі надбання – книги з автографом, а директор благодійного фонду «Любов і надія» Ольга Мартинюк – вив’язану вихованцями столичного інтернату № 15 теплу шерстяну шаль.

Усі небайдужі, а це майже кожен учень навчально-виховного комплексу „Домінанта”, мали змогу виявити доброчинні якості, щедрість, зворушливість та душевність, долучившись до благородної ідеї допомогти їхньому ровеснику з Авдіївки, дев’ятирічному футболісту і танцюристу – Вадику Потіну. Декілька тижнів назад уламок мінометного набою тяжко поранив хлопчика. Зараз за його здоров’я борються Дніпропетровські нейрохірурги, які допомогли Владику вийти з дев’ятиденної коми.

На підтримку свого ровесника уся учнівська, педагогічна та батьківська громади НВК «Домінанта» вирішили усі виручені від Благодійного аукціону кошти передати на допомогу Владику, аби він знову повернувся до життя.

Але на цьому благодійний захід не завершився. Талановитий хореограф Олена Балджи у цей день перемогла у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» і заслужено отримала грамоту за ІІ місце в номінації «Керівник гуртка хореографічного мистецтва». Вітаємо з перемогою! А усім небайдужим дякуємо за участь у аукціоні та допомозі пораненому учню Владику Потіну з Авдіївки.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку