Головна  →  Новини районів  →  18 лютого 2015

У навчально-виховному комплексі «Домінанта» відбувся захід, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та урочистому відкриттю меморіальних дошок

У навчально-виховному комплексі «Домінанта» відбувся захід, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та урочистому відкриттю меморіальних дошок

16 лютого 2015 року у навчально-виховному комплексі «Домінанта» відбувся захід, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та урочистому відкриттю меморіальних дошок воїнам-афганцям, випускникам спеціалізованої школи  № 204 Кришеню Олегу Васильовичу та Притулову Віталію Анатолійовичу.

За ініціативи ветерана-прикордонника, учасника бойових дій в Афганістані, Соляника Анатолія Івановича, голови Дніпровської районної державної адміністрації Ярослава Горбунова і депутата Київської міської ради Анатолія Велімовського та з нагоди 26-ї річниці виведення обмеженого контингенту радянських військ із Афганістану на фронтоні будівлі навчально-виховного комплексу «Домінанта» урочисто відкрито меморіальні дошки пам’яті наших «афганців» - Олега Кришеня і Віталія Притулова.

Попри лютий мороз у заході взяло участь чимало учнів і вчителів школи, учасників тих бойових подій на чолі з головою Дніпровської районної Спілки ветеранів Афганістану Сергієм Тріскачем, представників громадськості та органів влади, матерів загиблих героїв. Відкрили дошки депутат Київської міської ради Анатолій Велімовський і начальник управління освіти Дніпровського району Наталія Іваніна. На честь вшанування пам’яті воїнів-афганців у шкільному Музеї бойової слави відкрилась експозиція, у якій зібрані листи, світлини, особисті речі Олега Кришеня і Віталія Притулова, надані батьками воїнів. Учні НВК «Домінанта» підготували також концерт-реквієм.

Сам ініціатор відкриття дошок, Анатолій Соляник, не був знайомий із загиблими випускниками-афганцями, але справою своєї честі вважає не залишати без уваги воїнів-інтернаціоналістів, їхні сім’ї і пам’ять про тих побратимів, хто віддав своє життя. Вони потрібні учням як приклад мужності, вірності своїй країні та справжнього чоловічого побратимства.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку