Головна  →  Новини  →  20 лютого 2015

Навчальна галузь потребує якісних змін, і першочергові завдання визначені Стратегією розвитку столичної освіти – Ганна Старостенко

У рамках Міжнародного освітянського «Партнер-клубу» в Українському гуманітарному ліцеї імені Тараса Шевченка заступник голови КМДА Ганна Старостенко розповіла про першочергові завдання на шляху розвитку столичної освіти.

«Входження України в європейський простір передбачає, зокрема і ефективний розвиток освіти, запровадження сучасного прогресивного досвіду в галузі. Революція Гідності поставила перед нами нові, вищі вимоги і перед освітою в тому числі. Ці зміни назрівали давно, цих змін чекають батьки, педагоги і наші школярі», – зазначила Ганна Старостенко.

Заступник голови КМДА розповіла про інноваційні підходи та ідеї, що планують запровадити в столичній освіті. Серед них – забезпечення рівноправності навчальних закладів незалежно від їхньої форми власності; певна автономія столичних закладів освіти, фінансування закладів за принципом «гроші ходять за дитиною». Серед питань, на які вже впроваджуються, – посилення контролю за якістю харчування учнів, створення нової, громадсько-державної моделі управління галуззю освіти.

Ганна Старостенко також наголосила на важливості соціального захисту працівників освітньої сфери. «Хочу підкреслити, що незважаючи на складнощі і непросту економічну ситуацію, ми знайшли можливість забезпечити належне фінансування галузі, оплату праці педагогів. Освітня субвенція, яку ми отримали вперше цього року з держбюджету, складає лише 2,3 млрд грн, проте загалом освітній бюджет Києва складає понад 5 млрд грн. І першочерговим завданням для нас було і залишається збереження муніципальних надбавок», – зазначила заступник голови КМДА.

Окрім того, Ганна Старостенко наголосила на необхідності проведення відкритих конкурсів на заміщення вакантних посад для керівників навчальних закладів на основі представлених ними проектів розвитку закладу мінімум на 5 років, адже це є одним із шляхів подолання корупції в освітній галузі.

Перейти до спискуВерсiя для друку