Головна  →  Новини районів  →  20 лютого 2015

В школі № 306 Деснянського району спільно з благодійним фондом «Святопокровський» відбувся захід «Пам’ять поколінь»

В школі № 306 Деснянського району спільно з благодійним фондом  «Святопокровський»  відбувся захід «Пам’ять  поколінь»

17 лютого 2015 року в школі І-ІІІ ступенів № 306 Деснянського району м. Києва спільно з благодійним фондом  «Святопокровський»  відбувся захід «Пам’ять  поколінь» з нагоди Дня виведення радянських військ з Афганістану та Дня героїв Небесної Сотні. Мета заходу - виховання в учнів глибоких патріотичних почуттів, почуття єдності поколінь та відповідальності за майбутнє своєї держави.

До участі в заході були запрошені ветерани Великої Вітчизняної війни, воїни-афганці, бійці Національної гвардії України, волонтери, студенти музичного училища ім. Глієра,  методист суспільно-гуманітарних дисциплін районного науково-методичного центру Управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, вчителі, батьки та учні 8-11 класів.

Організатором, керівником та учасником програми «Пам’ять  поколінь» була Проценко В.С., вчитель історії та правознавства школи. У вестибюлі навчального закладу учні підготували виставку «Я-це Україна», де представили свої поробки з національною символікою, листи та малюнки воїнам АТО. В холі було розміщено виставку «Їм у віках судилося безсмертя…», де школярі виклали історії життя своїх дідусів, бабусь, родичів, які воювали в роки Великої Вітчизняної війни та виконували інтернаціональний військовий обов’язок в Афганістані.

 В актовій залі ветеранів та захисників держави зустрічали стоячи гучними оплесками та вигуками «Героям слава!», «Герої не вмирають!». Для всіх присутніх школярі підготували літературно-музичну композицію, в ході якої було використано відеоматеріали про Велику Вітчизняну та  Афганську війни, про події на Майдані, про АТО на сході України, що відбувається тепер. Захід «Пам’ять  поколінь» розпочався з Гімну України у виконанні шкільного хору та всіх присутніх.

Під час програми лунали українські пісні за участю школярів і студентів музичного інституту ім. Глієра. Всіх вразив і український патріотичний танок у виконанні шкільного  хореографічного колективу. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих усіх поколінь. По завершенні програми  гостям подарували плетені браслети-обереги, виготовлені власноруч. 

Перейти до спискуВерсiя для друку