Головна  →  Новини  →  20 лютого 2015

«Свіча пам’яті»

«Свіча пам’яті»

   19 лютого в Україні – день жалоби. Цими днями минає рік від початку масових вбивств активістів Євромайдану – учасників Революції Гідності, яких згодом назвали Небесною сотнею. Ті події стали для більшості з нас найяскравішим свідченням, що українці на ділі, а не на словах готові помирати за свободу. 

Минув рік, але й до сьогодні вулиця Інститутська нагадує один великий некрополь, майже кожен метр її відмічений пам’ятним хрестом, плитою, портретом, незгасимими лампадами та квітами. Цей своєрідний меморіал ніби нагадує нам, що справжня перемога, заради якої віддавали своє життя герої Небесної сотні – ще попереду.
Щоб згадати минулорічні події в центрі міста та вшанувати пам’ять загиблих, зустрілися 19 лютого у СШ № 94 «Еллада», що знаходиться на розі Інститутської та Ольгинської вулиць, представники Дитячої ради Київського Палацу дітей та юнацтва та ради старшокласників 94-ї школи. 
Учасників акції «Свіча пам’яті» тепло привітала директор школи Вікторія Євгеніївна Кузьменко. На початку заходу Оксана Миколаївна Добровольська, директор Палацу, підкреслила важливість змін у визначенні українців, як європейської нації, в світі; самоусвідомлення кожного жителя країни як патріота та громадянина. 
Діти та дорослі згадували лютневі дня 2014 року, тривожні та сумні. Особливо важко було педагогам та учням школи навчатися та зберігати спокій, коли навколо вартували озброєні «беркутівці» та лунали постріли. 
Майже всі брали посильну участь у підтримці активістів Євромайдану, привозили продукти харчування, ліки, теплі речі. Учасники розмови розповідали про атмосферу товаришування та щирості, що панувала тоді у спілкуванні між киянами та мешканцями наметового містечка. 
Під час заходу демонструвалися відеофрагменти акції «З вірою в серці», яка відбулася в Палаці 7 лютого цього року. 
Закінчилася акція загальною ходою вулицею Інститутською до Хрещатика. Під час ходи були покладені квіти та встановлені лампади до пам’ятних знаків ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ. ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Встроенное изображение 6

Встроенное изображение 2

Встроенное изображение 4

Встроенное изображение 1

Встроенное изображение 5

Встроенное изображение 3

Встроенное изображение 8

Встроенное изображение 7

Встроенное изображение 9

 

Перейти до спискуВерсiя для друку