Головна  →  Новини  →  20 лютого 2015

Виступ гуртківців народного художнього колективу ансамбль сучасної хореографії “Фламінго” Київського Палацу дітей та юнацтва длявоїнів-артилеристів

Виступ гуртківців народного художнього колективу ансамбль сучасної хореографії “Фламінго” Київського Палацу дітей та юнацтва длявоїнів-артилеристів

Зимовий вихідний день, Палац ще тільки прокидається, а гуртківці народного художнього колективу ансамбль сучасної хореографії “Фламінго” поспішають до рідних стін. У дівчат сьогодні важливий день: вони їдуть на виїзний концерт до військової частини, де на їх виступ чекають воїни-артилеристи, що проходять військове навчання на одному з полігонів на Київщині.

Дорога неблизька, дівчата гомоніли, співали пісень, і не знали, що сусідами в нашому автобусі їдуть вокалістки з гурту “Червоні маки” Академічного ансамблю пісні і танцю Національної гвардії України. Для наших юних танцівниць такі виїзди - в новину. “А ми вже не вперше їдемо піднімати бойовий дух”, - каже Надія, вокалістка гурту “Червоні маки”, - і це ще умови для виступу хороші. Адже частина нашого колективу лиш повернулась з туру, який проходив у місцях бойовий дій, там вибирати концертні зали не доводиться…” Цього разу, в рамках творчого проекту “Журнал “Камуфляж” збирає друзів” у співпраці з Управлінням преси та інформації Міністерства оборони України до військової частини смт. Дівички приїхало багато гостей.

Концертну програму вступним словом розпочав Юрій Яременко, шеф-редактор журналу “Камуфляж”, який і був одним із організаторів заходу. Для нього цей концерт особливо важливий: рівно 34 роки тому у званні - начальника клубу цієї військової частини він приймав приміщення у якому і проходив концерт. “Повертатись в роки молодості - приємно, а приносити радість нашим захисникам - велика для мене честь!”, - ділився пан Юрій. В той день, до хлопців-артилеристів, завітало багато артистів.

Студенти Національної музичної академії ім. П.І.Чайковського виступали з музичними композиціями в дуетах - дівчата на бандурах, а хлопці на баяні з балалайкою. Зал зустрічав оплесками кожен виступ. Також під час благодійного концерту пройшла презентація поетичної збірки “На межі мистецтва” молодої української поетеси Альони Тіунової, яка підняла зал своїми ліричними та патріотичними віршами. Аплодисменти не вщухали довгий час. Коли прийшов час виступу колективу “Фламінго” хлопці зустріли їх шаленими оплесками вже коли вони вийшли на сцену: костюми, настрій та сонячні посмішки юних артистів захопили глядачів з перших секунд.

 

Після виступу колектив “Фламінго” часто викликали на сцену, доповнюючи всі номери танцями. Член Національної спілки журналістів України, письменник, полковник СБУ у відставці Анатолій Сахно зачитав вірші, заспівав ліричних українських пісень, пробрав до сліз, зачепив тонкі струни душі хлопців та насмішив влучними жартами. Під час виступу артист запросив на сцену юних танцівниць на підмогу: “Навіщо хлопцям слухати пісні, якщо можна дивитись на гарних українських дівчат!” Після імпровізованого прослуховування Володимир Шпудейко - актор, керівник танцювального колективу “Джаз-степ-танц КЛАС, зробив висновок: “Та ви не тільки воїни-артилеристи, ви геніальні талановиті люди!” До речі, колектив “Фламінго” і степ виходив танцювати разом із відомим актором. І, звичайно ж, родзинкою свята, на яку і не очікували хлопці, став гурт “Червоні маки”, учасниці якого запалили глядачів своїми чаруючим голосом, щирими емоціями та неперевершеним виглядом.

А найбільше сподобалось хлопцям те, що можна було стати зіркою концертної програми: вийти на сцену та потанцювати з дівчатами-красунями з гурту.Довго не відпускали воїни наших дівчат, все говорили, розказували, ділились враженнями та, звичайно, дякували всім, хто долучився до свята. Вже після концерту поетеса Альона Тіунова підписала всім бажаючим свою першу збірку, дівчата та хлопці, які брали участь у концерті, роздали всім бажаючим автографи, зробили фото на згадку та пообіцяли приїхати ще!

Дуже важливо долучатись до подібних заходів та, безперечно, таким чином залучати підростаюче покоління та показувати, як важливо допомагати, бути корисним та відчувати свою потрібність. Дорогою додому діти поводились тихіше, кожен думав про своє, аналізував та згадував щирі очі і безпосередні слова вдячності. Висновок зроблено майже одноголосно: “Де б ми не виступали, якого б глядача не бачили, але такого вдячного ще не було!..” Бажаємо здоров'я, миру та ангела охоронця нашим захисникам!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку