Головна  →  Новини  →  26 лютого 2015

У навчальних закладах Солом’янського району запровадили автоматизовану систему контролю споживання енергоносіїв

У навчальних закладах Солом’янського району запровадили автоматизовану систему контролю споживання енергоносіїв

У Солом’янському районі презентували роботу автоматизованої системи контролю споживання енергоносіїв (АСЕМ) у навчальних закладах. Впровадження енергозберігаючих технологій дасть змогу скоротити оплату за послуги, що дуже важливо в умовах обмежених ресурсів. Адже торік витрати на оплату спожитих закладами освіти паливно-енергетичних ресурсів склали майже 15% від витрат на забезпечення функціонування освітянської сфери в цілому, а це понад 60 мільйонів гривень.

У 2014 році системи моніторингу встановили в семи районних закладах освіти. Тепер така система працює в ДНЗ №№ 712, 490, 360, 476, 51 та ліцеї «Престиж». Цьогоріч заплановано встановити систему моніторингу ще на 62 об’єктах.

АСЕМ забезпечує автоматизований облік енергоресурсів на основі даних, отриманих безпосередньо від вузлів обліку тепла, електричної енергії, холодної води, збирає інформацію про аварійні сигнали та температуру повітря всередині приміщень. Завдяки такому контролю за станом електро- та водоспоживання і забезпеченню раціонального енерговикористання економія становитиме близько 5%.

Перейти до спискуВерсiя для друку