Головна  →  Новини  →  6 березня 2015

Арт-проект "Жінки, які змінили історію!"

Арт-проект "Жінки, які змінили історію!"

Кожна жінка – ідеал і мрія

гармонійна, дивна і тонка

дуже вишукана, дивовижна,

Водночас проста, і дуже ніжна

загадкова, як саме буття...

06 березня 2015 року на базі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 23 Деснянського району м. Києва відбувся арт-проект «Жінки України, які змінили історію», присвячений усім жінкам нашої славетної держави. Протягом вистави усі мали можливість погортати сторінки книги про мужніх жінок, які відстоювали Україну, боролися та впливали на хід історії, мали незламний дух, мудро керували державою, були освіченими, культурними, вишуканими, елегантними. До зали завітали: Анна Ярославна, Роксолана, Леся Українка, Марія Заньковецька та ін..

Для усіх матерів, які відпустили своїх синів захищати нашу землю, дружин, які чекають коханих, бабусь, доньок, сестер, які віддають найцінніше - рідних і близьких, дорогих серцю людей, звернувся ансамбль сопілкарів, який виконав твір «Аве Марія». Народна артистка України Галина Яблонська виконала монолог «Роксолана», уривок з вистави «Самотні леді», лауреат міжнародних та українських конкурсів Олександр Доля виконав пісню «Мама», присвячену «Небесній сотні».

Від щирого серця учні закладу звернулися через відео - ролик зі словами підтримки до Героя України, яка вже зараз своїми вчинками змінює хід історії, загартовує нашу силу волі і прагнення справедливості та свободи, Надії Савченко. Також для Надії підготував подарунок лауреат міжнародних та українських конкурсів Денис Фролов, який виконав музичну композицію «Янгол – охоронець».

Після заходу усі запрошені отримали у подарунок збірку образотворчих поетичних та прозорих творів «На крилах білих голубів», яка створена на основі віршів, малюнків, листів учнів закладу.

Хай буде Україна

Багата та сильна,

Щоб горя не знала вона,

Щоб була вона гарна!

Щоб була вона вільна!

Україно моя чарівна!

Посилання на відео-супровід «Звернення до Надії Савченко» http://youtu.be/FxbI-BS6CZ8

Посилання на відео-супровід «Жінки України»  http://youtu.be/JTHKj-f3AKE

Посилання на відео-супровід «Мамо, не плач» http://youtu.be/w4gtt7LPP6E

Перейти до спискуВерсiя для друку