Головна  →  Новини районів  →  10 березня 2015

Проект «Я можу врятувати життя!»

Проект «Я можу врятувати життя!»

З 10 по 13 березня 2015 року Всеукраїнська громадська організація «Український фонд «Здоров’я» під патронатом дружини Президента України Марини Порошенко, за офіційною підтримкою Міністерства охорони здоров’я України проводять серед школярів Києва регіональні змагання проекту «Я можу врятувати життя!» Його метою є навчання старшокласників основам надання першої домедичної допомоги.

До участі в проекті долучилися учні 10-х класів столиці. Програма навчання складається з інтерактивної лекції та практичного відпрацювання теоретичних знань на манекенах. Кожен учень «опиниться» у надзвичайній ситуації, змодельованій інструкторами, та рятуватиме потерпілого. У рамках навчання школярі здобудуть практичні навички з низки маніпуляцій, а саме визначення дихання (потрійний прийом), переведення потерпілого у стабільне положення, відновлення прохідності дихальних шляхів, прийом Хеймліка, проведення серцево-легеневої реанімації та зупинка кровотечі. Усі учасники проекту отримають сертифікати про проходження навчань та методичні матеріали щодо основ домедичної допомоги.

До фіналу змагань, які відбудуться 13 березня 2015р., потрапили 6 команд:

1)    Команда лідерів учнівського самоврядування навчальних закладів м.Києва

2)    Команда НВК «Домінанта» Дніпровський р-н

3)    Команда ЗНЗ № 250 Деснянського  р-ну

4)    Команда гімназії «Київська Русь» Дарницького р-ну

5)    Команда ЗНЗ № 263 Деснянського р-ну

6)    Команда Скандинавської гімназії Дарницького р-ну

 Команди-призери отримають дипломи та призи у вигляді спортивного інвентарю та право представити Київ у підсумкових фінальних змаганнях проекту, які відбудуться у червні 2015 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку