Головна  →  Новини  →  10 березня 2015

Літературно-музична композиція «Пам`ятник жінці»

Літературно-музична композиція  «Пам`ятник жінці»

06 березня 2015 року в школі № 58 відбувся арт-проект у рамках загальноміської благодійної акції «Міжнародний день жіночої солідарності та миру».  До уваги глядачів було запропоновано літературно-музичну композицію «Пам’ятник жінці».

Підтримавши ініціативу лідерів учнівського самоврядування міста Києва, управління освіти Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації започатковує традицію святкування Міжнародного жіночого дня у новому форматі, що передбачає засвідчення солідарності учнівської молоді, педагогічної та батьківської громадськості з міжнародною спільнотою у справі боротьби за мир.

Авторський колектив висвітлив історію життя та творчості видатних українок, які змінили історію з часів Київської Русі та Середньовіччя (Либідь, Княгиня Ольга, Роксолана) до визначних особистостей у світовій культурі (Леся Українка, Соломія Крушельницька, Катерина Білокур, Ліна Костенко, Ада Роговцева та ін.) науці, політиці та спорті сьогодення. Крім того, у рамках арт-проекту «Пам`ятник жінці» пройшла виставка малюнків та листів на підтримку Надії Савченко «Нашій Надії з вірою і любов’ю», а також благодійна акція, спрямована на підтримку сімей, вимушено переміщених із районів проведення антитерористичної операції. Учнівська, педагогічна та батьківська громадськість передали волонтерам канцелярське приладдя, одяг, взуття, продуктові набори та інші необхідні речі.

Літературно-музичну композицію підготували творчі колективи Технічного ліцею, школи № 58, центру творчості «Шевченківець» та лідери учнівського самоврядування Шевченківського району.

Захід відвідали представники Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, Управління освіти Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації, керівники навчальних закладів, жінки-медичні працівники, волонтери, матері та дружини військовослужбовців, які захищають Україну.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку