Головна  →  Новини  →  12 березня 2015

Конкурс знавців української мови, присвячений 201 річниці з дня народження Т.Шевченка

Конкурс знавців української мови, присвячений 201 річниці з дня народження Т.Шевченка

Навесні, у березні, ми вшановуємо пам'ять Великого Кобзаря. Тарас Шевченко для кожного свідомого українця є символом незламності духу, справжності, патріотизму і вселенської любові до України: У своїх творах Великий Кобзар закликав будувати процвітаючу державу, працювати на її благо - "в своїй хаті своя й пpавда, і сила, і воля", бути справжніми синами і дочками українського народу.

Традиційно у ці дні у Палаці дитячої та юнацької творчості  ( вул. Курська ,15) проходить конкурс знавців української  мови.                                                                                                                          

Цього року конкурс був четвертим за ліком. У заході взяли участь  команди восьмикласників  гімназії № 13, СЗШ № 22, СЗШ № 26, СЗШ № 46, СЗШ № 54, СЗШ № 60, СЗШ № 121, СЗШ № 161, СЗШ № 174, СЗШ № 221,  СЗШ № 229, СШ № 149.

Завдання конкурсу були побудовані на знанні творчості Т.Г.Шевченка. Учні не тільки демонстрували свої знання з української мови, а й  долучилися до геніальної поетичної творчості великого Кобзаря, познайомилися з творчістю Шевченка - талановитого художника, відновили в пам’яті найцікавіші факти його біографії, познайомилися з шевченківськими місцями Києва, України, пересвідчилися, як високо шанують у всьому світі  Шевченкове слово,  неперевершений талант Великого Українця., відчули свою приналежність до українського народу, співцем якого був, є і буде Т. Г. Шевченко.

Грамоти та збірники поезій Т.Шевченка отримали переможці:

  • ІІІ місце - команда СЗШ  № 54
  • ІІ місце – команда СЗШ № 60
  • І місце   - команда  СШ №149

Перейти до спискуВерсiя для друку