Головна  →  Новини районів  →  16 березня 2015

Кубок «Домінанти»: у шахових баталіях трофей залишився у НВК

Кубок «Домінанти»: у шахових баталіях  трофей залишився у НВК

 Щороку у цей час традиційно проводиться розіграш Кубку «Домінанти», який має на меті сприяти популяризації «гри мудрих» серед учнів і допомагатиме професійно визначитися юним спортсменам.

У змаганнях зі швидких шахів щоразу разу беруть участь чотири команди з п’яти гравців кожна. Це - обов’язково збірна«Домінанти», за яку грали учні, випускники та друзі гімназії. А також команди, у складі яких - представники різних професій, які крім того розповіли учням про специфіку їх діяльності.

У змаганні, яке відбулося 12 березня, в чудовій актовій залі «Домінанти» за коловою системою «кожен з кожним», регламентом              по 10 хвилин кожному на всю партію, узяли участь разом з господарями команди правозахисників - «Юристи», журналістів - «Акули пера», лікарів - «Київські ескулапи», військових – «Захисники», «Гросмейстери-політики», де разом зібралися народні обранці – депутати Верховної Ради України різних скликань.

Серед відомих гравців - народний депутат України, професор Києво-Могилянської Академії — Віктор Мусіяка; народні депутати України –Олесь Шевченко та Артур Білоус;голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації — Ярослав Горбунов та заступник голови Дніпровської РДА – Аліна Загородня; чемпіонка України з шахів— Оксана Возовик; президент Федерації шахів України — Віктор Капустін; Посол Миру, академік, генерал-полковник — Юрій Сєдих; виконавчий директор Федерації шахів України –Юрій Гнип; міжнародний арбітр – Леонід Боданкін та багато-багато інших. Склад учасників був зірковим, хоча, як завжди, державні справи не дозволили зібрати усіх тих, хто засвітив свою любов до гри мудрих.

Як палали очі дітей, які бачили у грі видатних шахістів і відомих людей у різних сферах діяльності. Який чудовий подарунок зробила їм рідна гімназія!

У запеклій боротьбі перемогла збірна команда «Домінанти», Кубок залишився у здобутку рідної школи та шахового клубу закладу «Е2-Е4», який очолює відомий тренер Тетяна Лазарєва!

Творчий шлях талановитого педагога Тетяни Лазаревої є прикладом безмежної любові до кожного із своїх учнів, шаленої цікавості до життя, беззаперечної впевненості у тому, що кожен вихованець – талановитий, обдарований, особливий. Секрет успіху у школярів НВК «Домінанта» простий: майбутніх гросмейстрів навчає Учитель з великої букви.

Перейти до спискуВерсiя для друку