Головна  →  Новини  →  7 квітня 2015

У школі "Афіни" проходив дебатний турнір для учнів 8-11 класів на тему "Демократія - основа національної безпеки"

У школі "Афіни" проходив дебатний турнір для учнів 8-11 класів на тему "Демократія - основа національної безпеки"

   3-4 квітня у школі "Афіни" проходив дебатний турнір для учнів 8-11 класів на тему "Демократія - основа національної безпеки". На відкритті турніру із словами привітання до учасників звернулися: Оксана Балакшина – директор школи «Афіни»; Наталія Гладун - головний спеціаліст відділу науки, міжнародних та регіональних зв’язків Департаменту освіти

і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації; Тарас Михальнюк - директор Благодійного фонду Арсенія Яценюка «Відкрий Україну»; Ігор Сущенко - виконавчий директор Благодійної організації «Вчителі за демократію та партнерство»; Олег Кокошинський - заступник директора Громадської Ліги Україна – НАТО; Ксенія Шиманська – представник ВМГО «Дебатна Академія» - співорганізатора заходу.      В перший день турніру відбулися майстер-класи для учнів: від І. Сущенко по правилах дебатування, від О. Кокошинського з проблем національної безпеки, а також брифінг для суддів від К. Шиманської та О. Якимахи – тренерів та суддів міжнародного класу.

   Другий день турніру розпочався цікавою зустріччю з Сергієм Джерджем – директором Громадської Ліги Україна – НАТО, який розказав про історію НАТО, про відносини Україна-НАТО та відповів на питання учнів.
 Два дні турніру були наповнені не лише цікавими зустрічами, а й жаркими дебатами: чотири раунди провели команди в україномовному та англомовному треках. Переможцями дебатного турніру стали команди «Афінський колегіум – Альфа» (школа «Афіни» та «Pandora» (Кловський ліцей № 77). А кращими спікерами судді назвали Катерину Ганіну (команда «Глорія» Ірпінської спеціалізованої школи № 2) та Івана Сову (команда «Pandora», Кловський ліцей № 77). Усі учасники отримали дипломи, подарунки від Центру інформації та документації НАТО та від ВМГО «Дебатна Академія». 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку