Головна  →  Новини  →  10 квітня 2015

Лідери учнівського самоврядування міста Києва відвідали Всеукраїнський Фестиваль писанок

Лідери учнівського самоврядування міста Києва відвідали Всеукраїнський Фестиваль писанок

09 квітня у Національному заповіднику «Софія Київська» стартував «IV Всеукраїнський фестиваль писанок 2015». Всеукраїнський Фестиваль писанок - це щорічний традиційний захід, що є невід’ємним атрибутом свята Великодня для киян і гостей столиці та має унікальне значення для України, адже підтримує та популяризує українські народні традиції.

У день відкриття фантастичний писанковий вернісаж відвідали лідери районних рад учнівського самоврядування міста Києва.

Під сучасними виставковими площами, завдовжки 70 метрів, представлена колекція із 10-ти тисяч найкращих писанок зі всієї України. Усі роботи об’єднані спільною тематикою образу “Богині-Берегині”.

Учнівська молодь була приємно вражена виставкою писанок, що представлена загальноосвітніми та позашкільними навчальними закладами міста Києва. Школярі столиці активно долучилися до участі у Фестивалі, протягом березня створювали свої витвори мистецтва, можливо не такі витончені як у майстринь, але по-своєму унікальні, адже це власноруч виготовлені писанки, розписані з добрим серцем і чистими помислами.

Окрім того, старшокласники відвідали унікальну виставку писанок народних майстрів України, представлену в Резиденції Святого Миколая.

На завершення екскурсії, лідери з щирими мріями про мир в рідній Україні пройшли через  великодній «Тунель бажань»,  20-метровий коридор, прикрашений писанками, що з’єднує Будинок митрополита та Собор святої Софії.

Перейти до спискуВерсiя для друку