Головна  →  Новини  →  10 квітня 2015

ПРО ДІТЕЙ І ЖУРНАЛІСТИКУ

ПРО ДІТЕЙ І ЖУРНАЛІСТИКУ

«Щорічний і, можна сказати, традиційний Форум представників шкільної преси 8 квітня відбувся в Київському Палаці дітей та юнацтва Уявіть собі півтисячі юнаків та дівчат середньої та старшої школи, всі бігають, щось шукають, дізнаються,  декламують і просто радіють!)». Саме так побачила цьогорічний Форум журналістка молодіжного журналу «СТІНА» Наталія Костилєва – партнер агентства «ЮН-ПРЕС».

Дійсно, цьогорічний Форум  хоч і  мав дещо інший формат, але однаково незмінну мету: наблизити юнкорів до професійної цілі, допомогти реалізувати свої творчі амбіції, познайомитися з досвідченими креативними журналістами, викладачами вишів і звісно – з однолітками.

Юнкорівська громада зібралася чисельністю близько 600 учасників, серед яких 36 шкільних команд Журналістського марафону. Визначально, що цей Марафон назвали найбільш змістовнішим, інформативним і прикладним за останні роки. Для команди організаторів – Міської Інформаційної Агенції та колективу агентства «ЮН-ПРЕС» – це приємна відзнака.

Приємним сюрпризом з неоціненним результатом стали для учасників і майстер-класи: жваві, насичені, з такою потрібною і корисною інформацією для юнкорів.

«Мені справді пощастило, бо я потрапила на майстер-клас Ірини Пермякової (журналістка програми «Секретний фронт» на ictv). Вона розповідала про те, як має виглядати журналіст в кадрі, ми розбирали деякі терміни телевізійників, типу "синхрон", "стенд-ап", "синопсис" і т.д. Розмовляли про особливості зйомок різних реаліті/талант шоу. Для мене це дуже вчасно і цінно», - ділиться враженнями юна журналістка Анастасія Карпенко.

         «О! Це харизма! Таких людей слухати хочеться нескінченно. Професіонал, якого хочеться наслідувати. Це вже учасниця Ольга Бовкун про Патріса Пуамо – журналіста, шоумена, ведучого майстер-класу «Журналістський стартап. Конструктор успіху».

         «Університет, виявляється, не складно, а дуже навіть захоплююче», зробив висновок Максим Артюхін після майстер-класу «Абітурієнт. За крок до вишу» з тестом-інтерактивом від викладачів вишів.

Гамірно, весело, але організовано і конструктивно протікав Журналістський марафон. Окрім усіх станцій, команди встигли назбирати бонусні бали. А невідступно від них постійно слідували юні фоторепортери, що змагалися на Форумі за звання кращого у Фотофрістайлі. Саме тому кожна емоція ставала такою цінною.

Завершували чудовий день так само яскраво: з масовим танцем, вітанням команд, шаленими оплесками один одному.

Всі щиро привітали команди-переможці Журналістського марафону:

ІІІ місце – «Міленіум», гімназія №318, Соломянського району

      «РОС «Дніпро», рада старшокласників Дніпровського району

ІІ місце – «ШАРМ», рада старшокласників Шевченківського району

      «Голосієво», прес-центр Голосіївського району

І місце – «ШАРМ-91», СШ № 91 Шевченківського району

      «Дарниця-ударниця», прес-центр Дарницького району

Заслужені овації та подарунки отримали переможці Фотофрістайлу: Єлизавета Демірська, Даніїл Лисенко та Андрій Карпець.

А ведучі Форуму Юлія Скоробогач (координатор шкільної преси м. Києва) та Андрій Рожок (в минулому учасник Форуму-2010, а тепер тренер з тімбілдингу) фотографувалися наостанок в галасливій шалено радіючій компанії призерів, закриваючи Форум-2015.

«Це було просто свято! Я не бачила жодного незацікавленого обличчя. Очі палали, питання ставилися, відповіді сипалися. В нас з аудиторією вийшов дуже цікавий та справді професійний діалог! Віддача неймовірна! Я дуже дякую «ЮН-ПРЕСу» за можливість поспілкуватися з юними журналістами, розповісти те, чому сама навчалася тривалий час. Сподіваюсь, що майбутнім колегам поради стануться в нагоді. Моїм співрозмовникам бажаю не боятися складнощів на тернистому шляху, тримати ніс по вітру та досягати вершин майстерності!». Ірина Пермякова, журналіст програми «Секретний фронт», ictv.

Перейти до спискуВерсiя для друку