Головна  →  Новини  →  16 квітня 2015

Розпочато зональні етапи КВК юних пожежних

Розпочато зональні етапи КВК юних пожежних

Вже минуло 16 років з того моменту, коли у столиці вперше пройшов. Київський фестиваль веселих та кмітливих юних пожежних. Цей інтерактивний захід  не лише прийшовся до смаку учнівській молоді, а й набрав ще більшої популярності серед дорослого покоління. Так, 15 квітня на базі гімназії «Київська Русь» пройшов перший зональних етапів вже XVI фестивалю КВК юних пожежних ім. Л.П. Телятнікова.

Напередодні, команди районних навчальних закладів змагались між собою за право представляти не лише свою школу, а й свій район на зональному етапі фестивалю. Для зручності, всі райони було поділено на три зони. Переможці цих зон мають зустрітися у фінальному етапі фестивалю в кінці травня.

Отже, за результатами районних турів, до I зони потрапило шість команд: «Дарниця на біс» ЗОШ № 160, «Фортуна» гімназії «Київська Русь» Дарницького району; «Блискавка» ЗОШ № 278, «Гарячі штучки» ЗОШ № 277 Деснянського району; «Ураган» ЗОШ № 93 Подільського району та «ЗУБР» гімназії  №178 Солом’янського району.

Традиційно команди змагались у трьох конкурсах. Спершу учасники заходу мали представити свою команду у цікавій та жартівливій формі в конкурсі «Візитка». Після цього журі фестивалю оцінювало пісенний конкурс, щоб обрати найкращу авторську пісню серед представлених. Кожна з команд самостійно складала слова та музику для своїх пісень. В останньому конкурсі «Домашнє завдання» команди протягом 10 хвилин мали змогу продемонструвати якомога більше жартів, у грайливій формі відобразити роботу вогнеборців та майстерно ознайомити глядачів з основними правилами пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Хлопці та дівчата яскраво продемонстрували акторську гру та креативність у створенні сценічних образів. Неперевершеними були авторські пісні кожної  з команд. Журі фестивалю нагородило дипломами за кращу авторську пісню одразу три команди: «Фортуна» Дарницького району, «Блискавка» Деснянського району та «Ураган» Подільського району.  Окрім того, два учасники отримали почесні дипломи за найартистичнішу гру:  Шульга Денис з команди «Фортуна» та Когодій Володимир з команди «Блискавка».

Гра та майстерність всіх учасників заходу буди на високому рівні. Після довгого обговорення,  члени журі висловили свою вдячність за яскраві виступити та оголосили фіналістів конкурсу. За результатами голосування третє місце посіла команда Подільського району «Ураган». Друге та перше місце з мінімальною різницею у балах зайняли команди «Дарниця на Біс» Дарницького району та команда «ЗУБР» Солом’янського району відповідно. Отже, команда-переможець готується до участі у міському етапі.

Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА та Головне управління ДСНС України у м. Києві вітають переможців та бажають подальших успіхів у боротьбі на міському етапі XVI фестивалю КВК юних пожежних ім. Л.П. Телятнікова.

Перейти до спискуВерсiя для друку