Головна  →  Новини  →  16 квітня 2015

Діти - пішоходи у центрі уваги столичної ДАІ

Діти - пішоходи у центрі уваги столичної ДАІ

Днями, в Оболонському районі, інспектори ДАІ провели профілактичний рейд «Пішохід. Пішохідний перехід», намагаючись у такий спосіб виявити несумлінних пішоходів, що нехтують відведеними для переходу місцями, та водіїв, які не пропускають пішоходів. Особлива увага приділялася маленьким учасникам дорожнього руху.

Під час заходу працівники ДАІ чергували неподалік навчального закладу, що розташований поблизу проїзної частини, аби перевірити, як водії дотримуються правил проїзду пішохідних переходів.

«Побачивши людину у формі водії вчасно пригальмовували аби пропустити людей на «зебрі», а пішоходи - не намагалися перебігти дорогу у невстановленому місці. Це приємно здивувало», - зазначає інспектор відділу ДАІ Оболонського району Катерина Вороніна. Отже, такі профілактичні рейди необхідні, так як вони підвищують дисципліну і водіїв, і маленьких пішоходів»

Під час рейду учасникам дорожнього руху  вручались профілактичні листівки, в яких зверталась увага  на те, що саме у темну пору доби і в період сутінок, найбільше травмуються пішоходи. Застережливу інформацію було корисно почитати як дорослим, так і дітлахам».

В столиці щодня інспектори ДАІ виявляють як водіїв - порушників, так і пішоходів, які нехтують правилами дорожнього руху і потрапляють під колеса авто. Слід зауважити, що більше половини автопригод трапилось саме через порушення правил водіями. З початку року, у Києві, внаслідок порушення правил проїзду пішохідних переходів зареєстровано 62 дорожньо - транспортні пригоди.

Зважаючи на це, столична Державтоінспекція звертається до водіїв з проханням під час керуванням автомобілем бути уважними і обережними, особливо біля шкіл. Наближаючись до пішохідних переходів – зменшувати швидкість, під час руху не користуватися мобільним телефоном. І пам’ятайте, що важко передбачити поведінку маленьких пішоходів, і в багатьох випадках тільки пильність людини за кермом може відвернути лихо.

Перейти до спискуВерсiя для друку