Головна  →  Новини районів  →  17 квітня 2015

Семінар «Підготовка навчальних закладів Дніпровського району міста Києва до проведення «Дня цивільного захисту» та «Тижня безпеки дитини» та дії в умовах загрози або вчинення терористичних актів»

Семінар «Підготовка навчальних закладів Дніпровського району міста Києва до проведення «Дня цивільного захисту» та «Тижня безпеки дитини» та дії в умовах загрози або вчинення терористичних актів»

15 квітня 2015 року о 14 годині в  залі НВК №183 «Фортуна» відбувся практичний семінар викладачів предмету «Захист Вітчизни» навчальних закладів Дніпровського району міста Києва.

Розпочав семінар методист управління освіти Логин Василь Львович доведенням плану семінару та вимог законодавчих документів з питань цивільного захисту, а саме методичних рекомендації щодо підготовки учасників навчально-виховного процесу до дій в умовах загрози або вчинення терористичних актів затверджених наказом ДСНС України №167 від 23.03.2015р (див. сайт управління освіти – головна сторінка). Виступаючим було доведено потребу в першочерговому забезпеченні тимчасового укриття учасників навчально-виховного процесу навчальних закладів Дніпровського району та проблемні питання щодо закріплення за підвальними приміщеннями найближчих  житлових будинків (паркінгів) КП керуючої дирекції Дніпровського району міста Києва.

Вступне слово було надано заступнику директора з виховної роботи

НВК №183 «Фортуна» Єрошенко О.І., яка презентувала навчальний заклад та досягнення учнів під час навчального року.

Продовжив семінар заступник військового комісара Дніпровського району Дубінчук С.М., який ознайомив присутніх зі станом приписки до призовної дільниці, призову на військову службу та початку слідуючого етапу мобілізації. Всі бажаючі мали змогу задати проблемні питання щодо підбору, оснащення та комплектування спеціалістами сучасних ЗС України та інших військових формувань в зоні АТО.

Далі семінар продовжили виступи представників Товариства Червоного Хреста Дніпровського району  Рудюк С.С. та Осмолик О.Н.  з практичним показом на макетах надання першої медичної допомоги потерпілим. Директор ліцею № 208 - базового навчального закладу району з питань цивільного закладу Чемерис М.В. презентував цікаві слайди: «Дії працівників закладів освіти і учнів під час обстрілів, повітряних атак, збройних нападів.
 та поводження з вибухонебезпечними предметами». Виступаючий довів правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях та про розроблені пам’ятки для учасників навчально-виховного процесу. Керівники збірних команд Дніпровського району Миронов О.О. (НВК №167) та Усок С.О.
(СШ № 98) в своїх виступах звернули увагу на підготовку учнівської молоді до районних (міських) змагань та заходи безпеки (цільові інструктажі) під час виїзду на змагання з військово-прикладних видів спорту.

Завершив семінар методист управління освіти Логин Василь Львович, який звернув увагу присутніх на підготовку до показових занять з цивільного захисту 20-24.04.2015 наступних закладів: НВК № 30 «ЕкоНад», СЗШ № 158, СШ № 246, Технічного ліцею та запланованою участю в них представників Товариства Червоного Хреста Дніпровського району.

До уваги присутніх було запропоновано ряд матеріалів, які стануть в нагоді при підготовці до «Дня цивільного захисту» та «Тижня безпеки дитини». Всі бажаючі мали змогу  залишити свою електронну адресу для надсилання запропонованих методик в електронному вигляді.

Перейти до спискуВерсiя для друку