Головна  →  Новини  →  17 квітня 2015

Перша Міжнародна науково-практична конференція «Освітній процес і трансформація сучасного українського суспільства» в Академії сучасної освіти

Перша Міжнародна науково-практична конференція «Освітній процес і трансформація сучасного українського суспільства» в Академії сучасної освіти

17 квітня 2015 року, в рамках співпраці Академії Сучасної Освіти та Національного університету Києво-Могилянська академія, відбулася перша Міжнародна науково-практична конференція «Освітній процес і трансформація сучасного українського суспільства». Цей форум провідних вітчизняних і зарубіжних освітян присвячено змінам, які мають відбутися в системі освіти, та причинам, якими вони викликані!

В роботі конференції прийняли участь науковці Національного університету Києво-Могилянська Академія, та педагоги шкіл міста Києва, небайдужі до процесів модернізації освіти. До вітчизняних освітян приєдналися представники Грузії (Геленава Римма, директор NGO, громадський діяч) та Швеції (Макван Гама Алі Кадер, Phd in Political Science). На зустрічі також були присутні директор департаменту освіти м. Києва Фіданян Олена Григорівна та начальник управління освіти Дніпровського району м. Києва Іваніна Наталя Василівна.

Конференція працювала за трьома напрями:

Педагогічний – Інноваційні технології навчання та виховання: сучасний стан, проблеми та перспективи (науковий керівник – проф. Сватко Ю. І., секретар — доц. Голубєва М. О.)

Соціально-психологічний – Сучасна соціалізація – нові виклики (науковий керівник – проф. Гірник А. М., секретар – доц. Кушніренко В. О.)

Лінгвістичний — Іноземні мови як ключ до інтеграції України в сучасний освітній простір (науковий керівник – доц. Мазін Д. М., секретар – доц. Пироженко І.Д.)

Підсумовуючи роботу по секціях, за важливе і потрібне вважати: необхідність зміцнення зв’язків між ВНЗ та школою в напрямках розвитку мотивації до навчання, використання сучасних методик, переходу до комунікативних методик, підвищення самостійності учнів. Приділити особливу увагу розвитку ейдос-технології (досвід роботи педагогічного колективу «Академія сучасної освіти»), особливо в дошкільній освіті на початковій школі; використанню методичних семінарів, які будуть носити внутрішньошкільне педагогічне навчання (досвід ЗНЗ№158); застосуванню інформаційно-комп’ютерних технологій на базі освітніх Web-платформ, створенню інформаційно-комп’ютерного педагогічного середовища (досвід ліцею «Наукова зміна» та Академії сучасної освіти,).

 

Перейти до спискуВерсiя для друку