Головна  →  Новини районів  →  20 квітня 2015

Екскурсія учнів гімназії «Потенціал» до Верховної Ради України

Екскурсія учнів гімназії «Потенціал» до Верховної Ради України

Учні 10-А класу гімназії «Потенціал» з класним керівником Жилюк Л.І., соціальним педагогом Меліко Ю.Г. відвідали законодавчий орган України – Верховну Раду України.

Крокуючи до «парламенту під куполом», для нас провели цікаву пішохідну екскурсію, яка почалась на головній площі нашого міста – Майдані Незалежності. Ми поринули у казкову атмосферу дитячого лялькового театру, доторкнулися до улюблених героїв маленьких глядачів. Екскурсовод змусила нас повірити у справжнє кохання розповівши історію Мокрини і Луїджі, біля пам`ятника на честь їхнього нездоланного кохання, та провела нас по відбудованому місточку усіх закоханих. Ми почули цікаву історію про «матч смерті» біля улюбленого усіма футбольними фанатами стадіону ім. М. Лобановського, а також надихнулися чарівним краєвидом нашого Києва з «Царського саду».

Найцікавіше почалося, коли ми зайшли до парламенту. Побудова цієї споруди закінчилася у 1939 році, проте вона не втрачає своєї могутності до сьогодні. Мармурові колони, величні люстри, державні символи прикрашені сусальним золотом зачаровують усіх відвідувачів. Ми потрапили до конференційного залу, пройшлися кулуарами та посиділи на місцях гостей у залі засідання депутатів, де приймаються найважливіші рішення.

 

Дивлячись на картину «Державотворення», яка була намальована до десятої річниці Незалежності України О. Кулаковим, ми відчули величність її змісту та образності. Ця екскурсія подарувала нам неймовірні враження, тому ми, як юристи і філологи та майбутнє України, поставили собі високу ціль повернутися до Верховної Ради, вже не як гості…

Перейти до спискуВерсiя для друку