Головна  →  Новини  →  14 квітня 2014

Зробимо Україну чистою

Зробимо Україну чистою

Київська міська державна адміністрація, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу КМДА, Київський міський центр сім'ї «Родинний дім» підтримали проведення четвертої всеукраїнської соціально-екологічної акції з прибирання зелених зон та благоустрою територій «Зробимо Україну чистою».

12 квітня 2014 року 50 спеціалістів отримали необхідний інвентар та долучилися до прибирання парків, скверів, місць відпочинку в столиці.   

Усього у толоці взяли участь понад 24 020 волонтерів, до яких на різних локаціях долучилися представники міністерств, голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, представники структурних підрозділів КМДА, очільники РДА, представники громадських організацій та бізнес-структур. 

Цього року центральною локацією прибирання в Києві стала територія Національного комплексу Експоцентр України (ВДНГ). Були проведені майстер-класи та флешмоб (встановлення рекорду з одночасно піднятого сміття за 1 секунду).

Вадим Костюченко, заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту – начальник управління сім’ї, молоді та спорту безпосередньо долучився до висаджування дерев  у парку «Перемоги». «Сподіваюсь, що скоро Київ знову стане найзеленішим містом. Але для цього необхідно, щоб кожен киянин беріг природні багатства, які ми маємо. Любов до природи слід виховувати з раннього дитинства. Ми часто із сином гуляємо цим парком і,  мені приємно, що він бачитиме дерево, яке посадив його батько», – зазначив він.

Метою акції є виховання екологічної свідомості суспільства, залучення молоді до здорового способу життя, дбайливого ставлення до навколишнього середовища, благоустрою, правильного поводження з відходами.

«Зробимо Україну чистою» – це всеукраїнська громадська організація, всі ресурси проекту – це вклади благодійників, партнерів та спонсорів. У минолорічній акції взяло участь більше 143 тисяч людей з 374 населених пунктів.

Починалося все з ініціативи «Let’s Do It» («В один день, всією країною!»).  3 травня 2008 року естонці об’єдналися і прибрали сміття у своїй країні. В цей день більше 50 тисяч чоловік і сотні організацій зібрали понад 10 тисяч тонн сміття. Згодом до цієї акції приєдналися Латвія і Литва. На даний момент до цієї прекрасної ініціативи вже долучилися більше 90 країн світу.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку