Головна  →  Новини районів  →  24 квітня 2015

Одиннадцять років разом!

Одиннадцять років разом!

Саме у цей весняний день, одиннадцять років назад був створений заклад нового типу для обдарованих дітей, який за усі роки становлення не лише виправдав свою назву – Домінанта, а й перетворився на справжню педагогічну творчу майстерню.

Привітати гімназію з важливою подією прийшли педагоги школи, батьки, освітяни району, шановані гості.

Той запал оптимізму, прагнення до нових знань та відкриттів не можливо не помітити в очах вихованців НВК Домінанта, саме тому Голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ярослав Горбунов побажав підростаючій інтелектуальній еліті не зупинятися на осягненому, рухатися уперед, підкорюючи нові вершини, бути людяними і конкурентоздатними.

Пролунали вітання від депутата Київради Олени Авраменко та начальника Управління освіти Дніпровського району Наталії Іваніни, які побажали учням ґрунтовних знать, наукового довголіття і творчих злетів, а також робити правильний вибір у житті.

Привітати найкращих завітала й Голова громадської організації „Матері й сестри – молоді України” Зоя Миронова. Вона побажала усім бути мудрими, активними та небайдужими.

Громадський діяч вже неодноразово відзначала широкий спектр наукової тематики, актуальність переважної більшості науково-дослідницьких робіт, високий рівень захисту юних науковців. Та цього разу найбільшу кількість сертифікатів Зоя Михайлівна вручила учасникам секцій математики, англійської мови, української літератури, біології.

Почесними відзнаками були нагороджені відмінники у навчанні, лідери учнівського самоврядування, переможці Малої академії наук, мовних, інтелектуальних, спортивних конкурсів і олімпіад.

Пам»ятною стала й зустріч з Народною артисткою України, актрисою театру і кіно Раїсою Недашківською, яка звернулась до учнів патріотичними поетичними словами. Раїса Степанівна не стримувала сліз від жалю за загиблими у зоні бойових дій та сорому за російських колег, які підтримують політику Путіна щодо Криму та Донбасу. Народна артистка нещодавно повернулась зі сходу нашої країни, де брала участь у благодійної акції „Народна філармонія”, мета якої - підтримати українських військових, волонтерів, усіх побратимів, які беруть участь в АТО.

Напутнє слово почули учні й від директора НВК „Домінанта” Світлани Уфімцевої, кандидата педагогічних наук, Заслуженого працівника освіти України. Про здобутки школярів та учителів у навчально-виховному процесі говорила Світлана Василівна, вручивши кращим – Золоті сертифікати та орфографічні словники. Школа була і залишається флагманом не лише у освітньому процесі, а й у впровадженні інноваційних технологій та методів виховання. Особливу увагу директор приділила тим, хто був активним в житті школи. Серед них вона відзначила переможців районних та всеукраїнських олімпіад.

За час становлення школи педагогічний колектив гімназії Домінанта на чолі з директором Світланою Уфімцевою виплекав у стінах навчального закладу особливу атмосферу, що ґрунтується на патріотичних та освітянських традиціях. Саме тому на сьогодні учні НВК Домінанта стали активними волонтерами. Кожна волонтерська акція – за ради миру, кожна допомога – адресна.

Тільки так, переконані юні волонтери, кожне зусилля дітей і кожна спроба допомогти воїнам АТО сприятимуть посиленню боєздатності української армії, зміцненню незламного бойового духу.

Високий професіоналізм педагогів, їхня педагогічна майстерність стали  також приводом відзначити освітян та працівників закладу високими нагородами.

Із уст гімназистів прозвучали слова вдячності за все, що зробили для них наставники, батьки, увесь персонал навчального закладу. Кожен клас намагався від себе привітати свою Альма-матер, яка стала духовною та інтелектуальною освітянською твердинею району та столиці. Вітали учнів і гостей свята переможці Конкурсу авторської пісні та співаної поезії ВІА „Домінанта”, а учасники наукового товариства „Натхнення” НВК Домінанта подарували серпантин бально-спортивних танців.

Вітання у цей день надійшли і від партнерів НВК Домінанта – сільських навчальних закладів та ВИШів, які давно і тісно співпрацюють зі школою та обмінюються досвідом.

Під завісу свята кожен із почесних гостей ще раз нагадав учням НВК „Домінанта”, що нашій європейській державі потрібна високоосвічена, ініціативна і небайдужа юнь, здатна творчо реформувати наше суспільство, збільшити інтелектуальний потенціал країни та відновити її духовну спадщину і для гімназистів Домінанти — це першочергова задача.

Одиннадцять років поспіль освітній заклад Домінанта підтверджує і захищає статус – своєрідний бренд якісних знань у навчальному середовищі Києва. У його стінах присутній дух новаторства, наукового пошуку, дослідження та впровадження перспективних сучасних технологій, а найголовнішою якістю процесу пізнання був і залишається оптимізм учнів і вчителів. Мріяти – необхідно, досягати омріяного – можливо!

Перейти до спискуВерсiя для друку