Головна  →  Новини  →  24 квітня 2015

Проект «Запроси книгу у своє життя». Акція «Книгарня під відкритим небом»

Проект «Запроси книгу у своє життя». Акція «Книгарня під відкритим небом»

Книга, можливо, найбільш складне і велике чудо з усіх чудес, створених людством на шляху до щастя і могутності майбутнього. 

Горький М.

    У Всесвітній день книги та авторського права, 23 квітня 2015 року шляхетні паняночки ліцею – інтернату №23 «Кадетський корпус» Шевченківського району започаткували проект «Запроси книгу у своє життя». В рамках проекту відбулася акція «Книгарня під відкритим небом».

  Метою заходу є популяризація користі від читання книг, збільшення кількості прихильників читання традиційних книжок та забезпечення через книжку високого рівня саморозвитку, збагачення свого внутрішнього світу.

На честь Всесвітнього дня  книги, у  рамках проекту «Запроси книгу у своє життя» працювали вітальні :

-          «Її величність КНИГА»,  (цікаві факти про книгу);

-         «Натхнення» поетична студія, (презентація дитячої книги, літературних збірок, поетичний мікрофон);

-          «З любов’ю для дітей», (виставка -  презентація творів учителя ліцею Наталії Іванюк);

-         «Казка запрошує в гості», (вікторина);

-         «Скарбниця мудрості»,( вистава «В пошуках щастя»);

-         «Палітра мистецтва», (заняття з живопису, ілюстрація до книжок – ювілярів 2015 року);

-          «Книзі двері відчини», (флеш- моб).

     Напередодні Дня книги паняночки ліцею  зробили соціологічне опитування і отримали наступні результати:

-    найпопулярнішою літературою серед читачів є дитяча - 40% та художня література – 41% і, на жаль, 19% респондентів не знаходять часу для читання взагалі.

-    Улюбленими письменниками українців є: Тарас Шевченко - йому надали перевагу 34% опитуваних, та такі відомі постаті світової літератури як Михайло Лермонтов та Олександр Пушкін.

-    у 95% жителів нашого мікрорайону є домашня бібліотека;

-  Приємно вразило, що у наш час насичений інтернет-технологіями 74 %  респондентів віддали перевагу все ж таки живій книзі, хоча 26% користуються переважно електронними;

-     Цікавими були відповіді на питання «Як залучити дітей до читання?» І тут думки були різні: це і цікаві книги з яскравими ілюстраціями, і читання змалку.  Проте найбільше опитаних схилилися до думки, що батьки повинні дитині власним прикладом показувати відношення до книги.

     Паняночки разом з кадетами, педагогами нашого ліцею довели сьогодні всім, що КНИГА належить до найвизначніших надбань людської цивілізації. Завдяки їй ми отримуємо доступ до знань, ідей, духовних і моральних цінностей, розуміння краси й творчих досягнень людини. Книга - це вікно у світ культурного різноманіття, міст, що з’єднує різні цивілізації у часі та просторі.

Перейти до спискуВерсiя для друку