Головна  →  Новини районів  →  24 квітня 2015

«Безпечна праця батьків – моє щасливе майбутнє»

«Безпечна праця батьків – моє щасливе майбутнє»

В рамках Всесвітнього дня охорони праці протягом 20-23 квітня 2015 року в навчальних закладах Деснянського району міста Києва проведені відкриті уроки та виховні заходи  на тему «Безпечна праця батьків – моє щасливе майбутнє».

В ліцеї № 293 І-ІІІ ступенів Деснянського району міста Києва відбувся виховний захід під гаслом «Безпечна праця батьків – моє щасливе майбутнє». Донести до учнів  початкової школи  основні ідеї такого заклику учні 2-Б класу під керівництвом вчителя Дудки Лілії Віталіївни вирішили за допомогою Незнайки, який віртуально потрапляв у світ професій.

На уроці в 1-А класі школи І-ІІІ ступенів № 119 Деснянського району міста Києва учні розповіли про професії своїх батьків та про небезпеки, які можуть статися в результаті недотримання працівниками  вимог безпеки. Учні написали відкритий лист до батьків, в якому наголосили, що вони цінують повсякденну турботу й невтомну працю батьків, але безпечна праця батьків - їх щасливе майбутнє, попросили батьків  берегти себе і пам¢ятати, що вдома діти чекають своїх люблячих батьків здоровими.

Страховий експерт з охорони праці  сектору профілактики нещасних випадків та професійних захворювань Лівобережного відділу УВД ФССНВ у місті Києві Охрименко Анатолій Костянтинович, який був присутній на уроці розповів учням про основні причини  виробничого травматизму.

В  спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 250 з поглибленим вивченням математики Деснянського району міста Києва пройшов відкритий виховний захід «Безпечна праця батьків – моє щасливе майбутнє», який  підготували   учні 4-В класу. На захід було запрошено  страхового експерта з охорони праці  сектору профілактики нещасних випадків та професійних захворювань Лівобережного відділу УВД ФССНВ у місті Києві Пилькевич Світлану Василівну та батьків  учнів.

 Метою виховного заходу було підвищення  рівня інформованості  дітей щодо права на безпечні  та здорові умови праці, формування культури безпеки праці, виховування  відповідального ставлення до безпечної поведінки  на робочому місці, підвищення відповідальності батьків за   власну безпеку.

 Виховний захід «Безпечна праця батьків – моє щасливе майбутнє» пройшов  у формі телепередачі, де батьки, а це і державний службовець Міністерства аграрної політики та продовольства  України, інспектор Державної прикордонної служби, доктор медичних наук, професор медицини, інженер, волонтер, кондитер - тобто представники найрізноманітніших  професій давали інтерв’ю  та розповідали про специфіку охорони праці  своїх професій.

Учні   розповіли про охорону праці в школі, вручили пам’ятку- настанову для батьків, виготовили віночок побажань для своїх тат і мам, які щодня ідуть працювати.

Виховні заходи та відкриті уроки  мають  велике значення, адже таким чином  учні намагаються  привернути увагу людей до небезпек, які нас усіх оточують. Сподіваємося, що уважність, обережність та відповідальність допоможуть уникнути трагічних випадків, адже найбільший скарб кожної людини - її життя та здоров’я. 

 Семенкова Тетяна Петрівна, головний спеціаліст з охорони праці Управління освіти Деснянської районної у місті Києві, яка була присутня на заходах та відкритих уроках,  висловила переконання, що дитяча творчість - це величезний резерв для ефективної профілактики травматизму, оскільки вона може бути одним із найбільш масових та дієвих засобів наочної пропаганди безпечної поведінки для всіх працюючих батьків.

Перейти до спискуВерсiя для друку