Головна  →  Новини  →  7 травня 2015

Збір-похід «Місцями подвигу і слави» вихованців ЦТКУМ

Збір-похід «Місцями подвигу і слави» вихованців ЦТКУМ

80 вихованців Центру туризму та краєзнавства учнівської молоді (учні СШ № 239, СЗШ № 256 та гімназій № 143 і «Потенціал») взяли участь у зборі-поході «Місцями подвигу і слави», присвяченому відзначенню у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.

В ході заходу учасники прослухали тематичні екскурсії по території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році», підготовлені і проведені вихованцями військово-патріотичного клубу «Пошук» Центру туризму та краєзнавства учнівської молоді. За результатами прослуханих екскурсій команди разом з керівниками виконали завдання квесту. Для всіх школярів Оболонського району також було проведено оглядові екскурсії у приміщенні Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році».

Учасники збору–походу вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання під час лінійки-реквіуму та здійснили покладання квітів до Пам’ятника воїнам-визволителям Києва, пам’ятника командуючому І Українським фронтом М.Ф. Ватутіну, пам’ятника Воїнам-мотоциклістам,  Монументу-символу миру Європейської вулиці скульптур та пам’ятного знаку «Невідомому солдату».

Наприкінці заходу втомлені, але задоволені учасники збору-походу скуштували справжню солдатську кашу, приготовану в польових умовах.

Це був день сповнений емоцій та переживань. Прослухані екскурсії,  спогади про роки війни та її наслідки, спілкування з ветеранами назавжди залишаться у пам’яті вихованців Центу туризму та краєзнавства учнівської молоді.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку