Головна  →  Новини  →  8 травня 2015

Акція «З вірою в серці»

Акція «З вірою в серці»

7 травня Київський Палац дітей та юнацтва взяв участь в Естафеті єдності, звитяги та слави в рамках національно-патріотичного проекту учнівської молоді Києва «Нам Україна вище над усе!». Напередодні Дня пам’яті та примирення, відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни відбулась патріотична акція «З вірою в серці».

Під час акції урочистою ходою були пронесені 9 прапорів, які повернулися до Палацу з зони антитерористичної операції. Ці прапори разом з необхідною допомогою та дитячими листами, малюнками, оберегами в лютому 2015 року передали гуртківці в мужні руки захисників нашої Вітчизни.

На кожному прапорі – щирі слова вдячності від тих, хто відстоює мир та незалежність України на сході: бійців 12-го батальйону територіальної оборони м. Києва; 1-го батальйону оперативного призначення імені генерала Кульчицького; прикордонників блокпосту «Щастя»; батальйону «Карпатська січ»; батальйону територіальної оборони «Київ-1»; батальйону «Київська Русь»; «кіборгів», які захищали Донецький аеропорт; 72-ої та 95-ї окремих механізованих бригад.

На флагштоку Київського Палацу дітей та юнацтва урочисто здійнявся національний стяг. Честь підняти прапор була надана керівнику гуртка «Інформаційно-творчого агентства «ЮН-ПРЕС», полковнику у відставці, доктору філософських наук, професору Олександру Тур’яну та членам Дитячої ради Палацу: Марині Будник, Олегу Директоренку, Юлії Король. 

Учасниками акції стали вихованці, батьківська спільнота, педагоги КПДЮ та поважні гості, серед яких український політик і громадський діяч Микола Томенко, засновник вітчизняного видавництва «Генеза» Олексій Дубас, бійці 12-го та 25-го батальйонів, представник Департаменту освіти і науки, молоді та спорту м. Києва Олександр Сергєєв, заступник голови, відповідальний секретар Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Микола Нестерчук, голова Ради батьків Палацу Надія Сікан, волонтер Оксана Рихтік. З щирими побажаннями миру та щастя звернулися до присутніх директор КПДЮ Оксана Добровольська та гості заходу.

Під час дитячого флеш-мобу, як символ віри у щасливе майбутнє,  вільну та мирну Україну, у небо здійнялися сотні синіх та жовтих повітряних кульок.

Акція завершилася вшануванням пам’яті загиблих воїнів у Другій Світовій війні та покладанням квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної слави.

Перейти до спискуВерсiя для друку