Головна  →  Новини  →  8 травня 2015

У Деснянському районі пройшла церемонія покладання квітів до «Обеліску Слави»

У Деснянському районі пройшла церемонія покладання квітів до «Обеліску Слави»

Сьогодні 8 травня 2015 року з нагоди відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги та 70-ї річниці завершення Другої світової війни у парку «Деснянський» відбулася урочиста церемонія покладання квітів до «Обеліску Слави».

Напередодні урочистої церемонії лідери учнівського самоврядування привітали ветеранів та учасників заходу та подарували кожному символ пам’яті Червоний мак.

В ході Алеєю Перемоги та покладанні квітів взяли участь Начальник Управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Постолюк Тамара Казимирівна, перший заступник начальника Управління освіти Шурко Олена Василівна, заступник начальника Управління освіти Рожкова Людмила Михайлівна та учнівська молодь навчальних закладів Деснянського району.

Учасники церемонії покладання квітів вшанували пам’ять загиблих в роки війни хвилиною мовчання.

Із словами привітання та вдячності до присутніх звернувся президент Ради лідерів учнівського самоврядування Деснянського району Максим Костенко.

‑ Ми у вічному боргу перед Вами, за обірвану війною юність, за зразки мужності та самопожертви, які Ви проявили в боях за рідний край. Подвиг воїнів непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність всім, хто відстояв та відстоює нашу Вітчизну, виявив нездоланну мужність та незламність духу.       Наш обов'язок – берегти єдність з поколіннями, для яких любов до рідної землі – не просто слова. У цьому ‑ духовне єднання сучасної України – сказав президент Ради лідерів учнівського самоврядування Деснянського району Костенко Максим.

Учні та педагоги школи І ІІІ ступенів № 278 Деснянського району міста Києва взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятників Невідомого солдата та Визволителів у селі Троєщина.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку