Головна  →  Новини  →  12 травня 2015

1939 – 1945.Пам,ятаємо. Перемагаємо.

1939 – 1945.Пам,ятаємо. Перемагаємо.

         8  травня 2015  рік – День пам`яті  і  примирення,  70 річниця  Перемоги  над  нацизмом  у  Європі. У цей травневий день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога.

Ціна Великої Перемоги – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі, невмовний біль та горе учасників воєнних подій. З кожним роком ще більш важливішими стають для нас будь-яка подробиця, кожна мить, кожна риса титанічної битви нашого народу за свободу. Чим далі відходить від нас та тривожна година, тим величнішими постають подвиги захисників Вітчизни, тим повніше ми усвідомлюємо історичне значення здійсненого.

Історія війни ...це масовий героїзм на фронті, де подвиг ставав загальною і повсякденною нормою. Її своєрідність у тому, що проходить вона через серце людини, бійця, в’язня, героя. Вона не знає невдач, відступу, здачі території та позицій. Вона дає ніби кінцеву, переможну формулу всієї війни. Вона символ і запорука майбутньої перемоги, яку необхідно ще добути ціною жертв та тривалої боротьби на величезній арені військових дій. Але перемога ця вже відчувається в серці героя, в його твердості та непереможності як особистості. Усе, що робилося на фронті сприймалося не як щось виняткове, а як робота – неймовірно тяжка, небезпечна, але неминуча й необхідна. А скільки було безіменних героїв і невідомих подвигів. Патріотизм, дружба, взаємовиручка, повага один до одного виховуються у людини саме у найскрутніші періоди життя. Ті буремні часи були випробуванням для всього народу, який і на фронті, і в тилу виборював ціною власного життя мир на землі.

Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші  діди за сьогоднішній день  в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей. Україна заплатила за свою свободу, за право жити на рідній землі більше ніж десятьма мільйонами життів  своїх синів і дочок.  Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, яку не знало людство. Грядущі покоління у вічному боргу перед ветеранами, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, яку вони  проявили в боях за рідний край. Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність всім, хто відстояв нашу Вітчизну, виявив нездоланну мужність та незламність духу. І сьогодні обов’язок нащадків – бути гідними безприкладного життєвого подвигу, усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі. Сааме воїнам-визволителям, від щирого серця завдячуємо свободою! Вічна слава переможцям!

Учнівський і вчительський колектив долучився до акції «Принеси фото фронтовика», створивши пам`ятну дошку, де були розміщені фотографії дідів – та прадідів – фронтовиків.

Шкільна бібліотека зробила стенд – виставку «Подвиг не має забуття», яка висвітлює патріотизм і безсмертний подвиг людей, що ціною власного життя відстояв мирне майбутнє багатьох поколінь. 

          На  шкільному  подвір,ї  учні  радо  зустрічають  гостей. На  свято  запрошені  ветерани: Андрейко Яків Теофанович, Карякіна Люся Василівна, заступник керівника центру підтримки добровольців при самообороні Майдану, голова піклувальної ради школи – Габров Андрій Володимирович та бійці батальйону «Київ - 1» Лощенко В`ячеслав, Агафонов Максим, Бабічук Катерина.

          Розпочалось  свято  дефіле барабанщиць. Уже  традиційним  став  конкурс «Пісні  і  строю» серед старшокласників, де учні демонстрували уміння тримати стрій, проходити маршем з піснею. Учасники  АТО вручили  нагороди  учням, подякувавши за патріотизм і повагу до національних символів України. З  вітальним  словом  виступив голова  піклувальної  ради Габров  Андрій  Володимирович.

          Друга  частина  свята – концертна  програма за  участю учнів  школи «Перемога,  свята  перемога». Концерт  розпочався «Київським вальсом». Учні СШ № 254   підготували фронтові  композиції. Слова пісень і ставлення до них дітей зворушили всіх  гостей  свята. З словами-настановами підростаючому  поколінню виступив  Андрейко Яків Теофанович. Він  зазначив, що  любов  до рідної  неньки - України, вірність справі, нетлінній  пам`яті,  синівська  шана  і  повага -  найвищий  закон  буття. Такі  патріотичні  заходи  сприяють  гуртуванню  та  єднанню  українців,  додають сил,  наснаги у  подальшій  розбудові  демократичної  та  заможної  держави! Майбутнє  країни  за  молодим поколінням!

    Діти  радо  вітали  ветеранів  та  учасників  АТО! Усі  разом  виконали фінальну  пісню. Після  концерту учні фотографувались  та  брали  автографи  у  гостей  свята.

Третя  частина свята  проходила   в  шкільній їдальні. Гості, учні, батьки,  вчителі   коштували  «Солдатську  кашу» під звуки  музики.
        Земний  уклін  і  безмежна  вдячність Вам, дорогі воїни-переможці! Світла і вічна пам'ять загиблим воїнам! Честь і слава живим героям!
        Нехай світло Великої Перемоги додає нам усім сил та наснаги, перемоги для добрих справ в ім’я щасливого майбутнього нашої України!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку