Головна  →  Новини  →  15 травня 2015

Чужих дітей не буває

Чужих дітей не буває

Шановні колеги! 

До Департаменту освіти і науки, молоді та спорту надходять звернення громадян щодо порушень правопорядку в загальноосвітніх навчальних закладах міста Києва, що призводить до загрози життю і здоров’ю учасників навчально-виховного процесу.

Окрім того, 07 травня 2015 року відбулася надзвичайна ситуація: о 9.00 для передачі заяви батька до Департаменту самостійно приїхала учениця 2-го класу однієї з київських шкіл. Це стало можливим через формальне ставлення педагогів та адміністрації навчального закладу до проблем дитини та її родини.

У зв’язку з вищезазначеним, звертаємо Вашу увагу на роботу соціально-психологічних служб, створення психологічно безпечного середовища та емоційного комфорту в навчальних закладах і класних колективах, проведення роз’яснювальної роботи серед батьків й учнів, налагодження взаємодії з усіма зацікавленими організаціями та установами.

Також наголошуємо на необхідності посилення персонального контролю з боку адміністрацій навчальних закладів за дотриманням вимог безпеки під час навчальних занять та у позаурочний час, вжиттям заходів щодо запобігання нещасним випадкам і збереження життя та здоров`я учасників навчально-виховного процесу.

Шановні освітяни! У нашій роботі не допустимі прояви формалізму. Дотримуйтеся морально-етичних професійних норм, будуйте спілкування на позитивних емоціях в атмосфері довіри і доброзичливості, встановлюйте і підтримуйте психологічний контакт з дітьми та батьками, не будьте байдужими до психологічного стану учнів та їх проблем. Пам’ятайте, що чужих дітей не буває.

З повагою
Директор Департаменту                                                                                   О. Фіданян

Перейти до спискуВерсiя для друку