Головна  →  Новини  →  15 травня 2015

«Мрій, прагни, змінюй!»

«Мрій, прагни, змінюй!»

У столиці фінішувала Перша міжнародна олімпіада з англійської мови: «Мрій, прагни, змінюй!» серед загальноосвітніх закладів України. Цей освітній проект тривав під патронатом Посольства України в Чеській республіці та за ініціативи «Міжнародного Союзу Молоді» (Україна). Найактивнішими учасниками серед учнів 9-11 класів шкіл, ліцеїв та гімназій Києва стали старшокласники НВК «Домінанта».

Творчі роботи учнів Домінанти перемогли у конкурсах написання «Есе» та мотиваційної розповіді про внесок кожного у покращення своєї країни. Оцінювались змістовність, логічне викладення, уміння мотивувати свою точку зору.

Серед тем написання «Есе»:

  1. Чехія та Україна - чим ми схожі і в чому наші відмінності?
  2. Чому я б хотів отримати вищу освіту в Чехії?
  3. Як здобуття вищої освіти в Чехії допоможе мені отримати конкурентну перевагу над іншими кандидатами, що претендують на перспективну роботу в моїй країні?
  4. Чому сучасній молоді важливо отримати досвід навчання і проживання в іншій країні?
  5. Я хочу стати (назва професії). У чому перевага здобуття вищої освіти по цій спеціальності саме в Чехії?
  6. Що я хочу зробити для своєї країни, і як вища освіта в Чехії може мені в цьому допомогти?

Олімпіада проводилась у три тури у містах Києві та Черкасах.

Переможці, що посіли І місце, вибороли право вивчати безкоштовно чеську мову на підготовчих курсах у місті Прага (з вересня 2015, січня 2016 або вересня 2016 року, річна або піврічна програма на вибір переможця). Мета курсів - підготовка до вступу у вищі навчальні закладі Чеської Республіки, навчання на бюджетній основі.

Ті, хто потрапив на ІІ і ІІІ місця братимуть участь у освітніх літніх програмах на території Чеської Республіки.

Урочиста церемонія нагородження переможців олімпіади «Мрій, прагни, змінюй» (2015 року) відбудеться 24 травня 2015 року о 12:00 за адресою: вул. Малишко, 1, готель «Братислава» (зал «Аудиторія», 2-й поверх).

Запрошуються усі учасники, батьки та вчителі на офіційне вручення призів.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку