Головна  →  Новини  →  11 травня 2015

День Перемоги в гімназії "Академія"

День Перемоги в гімназії "Академія"

  70 років тому, квітучої весни 1945 року, наш народ переміг у найжорстокішій війні XX століття, подарувавши людству мир, радість, надію на прекрасне життя на нашій планеті.

З вітром свіжим, з піснями крилатими, з небом чистим, з радістю весни зустрічаємо ми свято Перемоги. Все у блакиті, в зелені та квітах, у сяйві посмішок, у хвилях урочистої музики... Але разом із тим, у цей день ми схиляємо голови в глибокій пошані перед живими воїнами-визволителями, воїнами-переможцями, перед солдатськими вдовами і дітьми війни. Схиляємо голови біля пам'ятників і обелісків, встановлених на місцях масових страт патріотів, на братських могилах жертв окупантів, бо навіки в пам'яті народній залишаються ті, хто загинув у священній боротьбі з фашизмом, за честь і свободу Батьківщини.

Пам’ять... Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій …

До 70 – річниці Перемоги над нацизмом  у Європі та 70 –ї річниці завершення Другої світової війни у гімназії «Академія» організовано

конкурс дитячого малюнка  «Намалюй травень, намалюй Перемогу»,

Стіну пам’яті «Велика Вітчизняна в історії моєї родини», виставку квітів «Пам’ятаємо! Перемагаємо!».

  8 травня  у гімназії «Академія» відбувся святковий концерт для ветеранів

Великої Вітчизняної війни, дітей війни, поранених бійців  АТО.

  12 травня  спільно з Національним музеєм історії  Великої Вітчизняної війни проведено Парад Перемоги , літературно – музичні композиції ,

тематичні екскурсії .

Велика Вітчизняна війна – це наша пам'ять,  і кращі  традиції гімназії  допомагають її зберегти. Це лише маленька часточка великої данини пошани живим , полеглим – Героям України.

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку