Головна  →  Новини  →  24 травня 2015

ХІІІ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»

ХІІІ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»

22-24 травня 2015 року у місті Києві відбувся ХІІІ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах».

 Ініціатор цього заходу, Інформаційно-творче агентство «ЮН-ПРЕС» Київського Палацу дітей та юнацтва, зустрічав юних журналістів з усіх регіонів України та багатьох країн світу. Цьогоріч Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах» пройшов по-особливому – адже Інформаційно-творче агентство «ЮН-ПРЕС» святкував свій 25-річний, а Київський Палац дітей та юнацтва – 80-річний ювілей.

  Незмінними організаторами фестивалю були: Міністерство освіти і науки України; Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА; Київський Палац дітей та юнацтва.

Цього року на фестиваль завітали 1000 учасників. До Києва приїхали гості з багатьох областей України (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська) та з таких країн: Азербайджану, Гвінея, Камерун, Республіка Конго, Нігерія, Франції, Польщі, Алжир, Молдови, Татарстан.

Фестиваль почався 21 травня 2015 року о 13:00 під час старту журналістського марафону, де всі команди мали змогу зустрітись всі разом після довгої розлуки.

  Перша половина дня пройшла активно, адже марафон включив в себе станційну гру, яка дала змогу командам показати свої теоретичні знання на практиці та додати собі декілька балів до маршрутного листа. Затим, знову ж таки, в рамках марафону – учасники висадили чорнобривці на традиційній Алеї Прес-весни, в знак зустрічі та міцної дружби.

На прес-конференції гості та учасники поділились враженнями, підбили підсумки, та приймали в гостях поважних гостей.

 А завітали:  Микола Кулеба – уповноважений Президента України з прав дитини, Олена Фіданян – Директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА, Валентина Довженко – Голова Всеукраїнського благодійного фонду Надії і Добра та Владислав Шелоков – голова ГО «Сучасний Світ Молоді» та іноземні гості та учасники Фестивалю. Затим у концертній залі відбулось розкриття головної інтриги Фестивалю-конкурсу – урочисте оголошення переможців всіх номінацій.

І традиційно, завершила перший фестивальний день –  теплохідна прогулянка по річці Дніпро. Не дарма  наш фестиваль називається «Прес-весна на Дніпрових схилах». J

Другий фестивальний день був насичений більше діловою програмою, починається він з екскурсійних походів до вищих навчальних закладів, які продемонстрували медіа-центри своїм потенційним студентам та подарували цікаві подарунки.

 Після екскурсії учасники Фестивалю потрапили на інтернет-діалог, тема якого  «Місце молоді в сучасному медіа ландшафті» і взяли участь у ньому 5 країн: США, Сербія, Азербайджан, Білорусія та, звичайно, Україна. Делегати розказали нам, які особливості в їхніх країнах має спілкування молоді та ЗМІ. А паралельно, всім бажаючим члени журі розказували особливості подачі роботи, щоб наступного року конкурсанти були загартованішими до поставлених задач.

 Учасники Фестивалю їдуть до Києва не лише за нагородами, а ще –  отримати знання та продемонструвати свої навички. Інформаційно-творче агентство «ЮН-ПРЕС» надає можливість з кожного заходу повезти з собою нові враження та нові вміння. Цьогоріч ми  запросили медіа-фахівців для того, щоб відкрити нові можливості для наших учасників: і для дітей, і для керівників делегацій.

В кожній номінації крім переможців, є роботи, які члени журі відзначили, хоч вони трішечки не дотягнули  до призових відзнак. Таких учасників Організатори нагородили спецпреміями та подарунками.

 А завершили суботній фестивальний день – творчий вечір на честь святкування 25ти річчя Інформаційно-творчого агентства «ЮН-ПРЕС».  В програмі заходу – приємна зустрічі з випускниками, соціальними партнерами та іншими гостями агентства.

Останній фестивальний день був більш творчим, аніж робочим, адже гостям  час їхати в свої міста та містечка, ділитись досвідом та враженнями з тими, хто  не потрапив на Фест цього року.

Квест «З Палацом у серці», підбиття підсумків журналістського марафону,  творча акція «Мрія «ЮН-ПРЕСу» та екскурсія надана мером міста – Віталія Кличка, якою закрився Фестиваль – це все останній день ХІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької «Прес-весна на Дніпрових схилах» цього року.

Вітаємо переможців Фестивалю
ХІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики "Прес-весна на Дніпрових схилах"!

Номінація "ТЕЛЕФІЛЬМ" 

І місце - Єлизавета Петрухіна (м. Київ)

ІІ місце - Телешкола «Ліцеїст» (м. Вінниця) 

ІІІ місце - Школа лідерів Шепетівки (м. Шепетівка)

 

Номінація "ГАЗЕТА" 

І місце - Редакція газети «Дзеркало ліцею» (м. Вінниця)

ІІ місце - Редакція газети  «Грані Запорожців» (м. Запоріжжя)

ІІ місце - Редакція газети  «Кастрюля» (с. Іверське, Донецька обл.)

ІІІ місце - Редакція газети  «Дзвоник» (м. Сміла)

 

Номінація "РАДІОРОБОТА" 

І місце - Обласний Палац дітей та юнацтва гурток «Школа радіоведучих» (м. Чернігів)

ІІ місце -  Гурток "Журналістська майстерність" (м. Київ)

ІІ місце -  Авторський колектив "Дитячо-юнацької телерадіостудії "Грані" (м. Запоріжжя)

 

Номінація "СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ" 

І місце - Колектив Криворізької школи № 71 (м. Кривий Ріг)

ІІ місце- Віталія Сарвірова (м. Ізмаїл)

ІІІ місце - Зразковий художній колектив України прес-клуб «Юний журналіст» (м.Хмельницький)

 

Номінація "ЛІТЕРАТУРНИЙ ТВІР"

І місце - Юлій Задорожній (м. Запоріжжя)

ІІ місце - Аліна Величко (м. Миколаїв)

ІІ місце - Вероніка Кучер (м. Хмельницький)

ІІІ місце - Анастасія Романова (м. Красний Лиман)

 

Номінація "ІНТЕРНЕТ ЖУРНАЛІСТИКА ТА ІТ"

І місце - «Большая перемена» (м. Запоріжжя )

ІІ місце - Редакція газети «Паросток»  (с. Басань Запорізької області)

ІІІ місце - «Березове диво» (м. Берездів)

 

Номінація "ЖУРНАЛІСТСЬКА РОБОТА"

І місце - Науменко Христина (м. Бердянськ)

І місце - Удовенко Анна (м. Київ)

ІІ місце - Назарій Таранович (м. Київ)

ІІ місце - Олена Петюр (с. Гатне, Київська обл.)

ІІІ місце - Артем Мелешко (м. Бердянськ)

ІІІ місце - Оксана Духота (с. Нові Петрівці, Київська обл.)

 

Номінація "ФОТОРЕПОРТАЖ"

І місце - Ольга Остапенко (м. Чернігів)

ІІ місце - Студія «ЮН-ПРЕС» (м. Бердянськ)

ІІІ місце - Непокритова Анастасія (м. Вишгород)

 

Перейти до спискуВерсiя для друку