Головна  →  Новини районів  →  25 травня 2015

Відбувся науково-методичний семінар «Розвиток духовного потенціалу учнів 5 – 9 –х класів на уроках гуманітарного циклу»

Відбувся науково-методичний семінар «Розвиток духовного потенціалу учнів 5 – 9 –х класів на уроках гуманітарного циклу»

14 травня 2015 року у спеціалізованій школі № 187 з поглибленим вивченням української та англійської  мов в рамках відзначення Дня науки відбувся науково-методичний семінар «Розвиток духовного потенціалу учнів 5 – 9 –х класів на уроках гуманітарного циклу» за сприяння ІППО Київського університету імені Б. Грінченка, Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Виконавчого органу Київської міської ради, Управління освіти Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації,  на якому  педагоги школи, науковці та представники культури і мистецтва серед пріоритетних напрямів освітньої галузі поставили на перше місце морально-духовні цінності та розвиток духовного потенціалу учнівської молоді, що базується на ключових поняттях «добра», «краси», «істини» та концентрує в собі можливості  інтегрування навчання, виховання і розвитку особистості й передбачає органічне поєднання навчальної та позанавчальної  діяльності, психологічної готовності сучасного вчителя до науково-дослідницької та експериментальної роботи, підвищення педагогічної майстерності, удосконалення методичної роботи. У роботі семінару взяли участь науковці, митці слова і сцени, представники Міжнародної громадської організації «Школа Рівних Можливостей», заступник директора Видавничого дому Грабовенко Л. І., педагоги шкіл міста, в яких ведеться дослідно-експериментальна робота з даного питання.

На семінарі обговорювались такі теми:

  1. Морально-духовний розвиток особистості учня: глобальна проблема сьогодення чи данина традиціям?

МОВЧАН П. М., голова Всеукраїнського товариства «Просвіта»       імені Т. Г. Шевченка,депутат Верховної Ради І – VІ скликань, письменник.

СТЕЦЕНКО К. В., голова Київського міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т. Г. Шевченка, заслужений артист України, композитор.

  1. Національно-патріотичне виховання школяра  як складова розвитку його  духовного потенціалу

      ВАСИЛАШКО В. Ф., учений секретар Товариства «Знання», письменник.

  1. Особливості психологічної діагностики духовного потенціалу особистості

    ПОМИТКІН Е. О., доктор психологічних наук, завідувач відділу професіології    та психолого-педагогічної діагностики Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України.

  1. Психологічні особливості розвитку мотивації учнів до духовного зростанняна уроках предметів гуманітарного циклу

СТАНОВСЬКИХ З. Л., кандидат психологічних наук, провідний науковий співробітник відділу педагогічної майстерності Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України.

  1. Вплив освітнього середовища та театру на формування і розвиток духовного потенціалу учнівської молоді

ЯБЛОНСЬКА Г. Г., народна артистка України, член президії Національної ради жінок України, Посол Миру.

6.Роль емоційно-вольової саморегуляції педагогів у розвитку духовного потенціалу учнів

РАДЗІМОВСЬКА О. В., молодший науковий співробітник відділу професіології і психолого-педагогічної діагностики Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України.

7. Формування професійної готовності педагога до розвитку духовного потенціалу учнів

БАСТУН  М. В., кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник відділу професіології і психолого-педагогічної діагностики Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України

  1. Досягнення і проблеми у проведенні дослідно-експериментальної роботи щодо розвитку духовного потенціалу учнівської молоді 

ХОДАЦЬКА  О. М., заступник директора з науково-методичної роботи спеціалізованої школи № 187.

  1. Психологічне дослідження розвитку духовної культури педагогів, духовного потенціалу учнів та комплексна оцінка експериментальних та контрольних класів.

ЧЕРНЯК  А. В., практичний психолог спеціалізованої школи № 187.

Модератор заходу: БАЗИЛЬ Л. О., канд. пед. наук, доцент,  завідувач НДЛ експериментальної педагогіки та педагогічних інновацій ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка

Відповідальні за проведення:

БАЗИЛЬ Л. О., ХОДАЦЬКА О. М.

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку