Головна  →  Новини  →  28 травня 2015

До 65 річниці проголошення ООН Міжнародного дня захисту дітей

До 65 річниці проголошення ООН Міжнародного дня захисту дітей

Напередодні Дня захисту дітей у рамках загальноуніверситетського проекту Київського університету права НАН України «Передай тепло своєї руки маленькій дитині», що діє під патронатом ректора, професора Юрія Бошицького студенти-волонтери університету разом з волонтером Тетяною Бабенковою, директором видавництва «ХАЙ-ТЕК ПРЕС», волонтером провели усний журнал «Твої права, дитино» в Спеціальній школі-інтернаті №15 для дітей з наслідками поліомієліту Святошинського району м. Києва. Передали до ігрової кімнати іграшки, канцтовари, фарби, повітряні кульки.

До заходу долучився студент юридичного факультету,  учасник бойових дій на Сході України Петро Муляр, якого нагороджено Нагрудним знаком «За доблесну службу».  Петро акцентував увагу у бесіді з дітьми на право дітей на життя, на ім`я. Це право він у складі учасників бойових дій на Сході України безпосередньо відстоював. Ризикуючи своїм життям, воїнам доводиться рятувати та надавати допомогу й маленьким дітям, де проходять бої.

Студенти-волонтери КУП НАНУ переконані, що кожен повинен задуматися і подивитися на дітей, які поруч, зробити для них  свято.

В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98.

Спілкування – найдорожчий скарб людини. Це свято потрібне для того,  щоб люди звернули увагу, подивилися, поспілкувалися із  дітьми та перейнялися  їхніми проблемами і потребами.

На завершення заходу бандуристка Катерина Коврик, під супровід бандури виконала колискові та жартівливі пісні; Ярина Демків, студентка ІІ курсу юридичного факультету віншувала присутніх піснею «Моя Україна».

У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав має стати одним з найголовніших наших обов'язків.

Студенти-волонтери університету закликають усіх охочих  долучатися до соціальних проектів і зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.

Довідкова інформація: «Міжнародний день захисту дітей» (англ. «InternationalDayforProtectionofChildren») — святкується щорічно 1 червня.  В 1950 році ООН підтримала ініціативу міжнародної спільноти  й оголосила захист прав, життя й здоров'я дітей одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Права дитини закріплені Конвенцією про права дитини, яка проголошена Генеральною Асамблеєю ООН 20.02.1989р.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку