Головна  →  Новини  →  29 травня 2015

Михайло Радуцький привітав учнів школи № 206 з останнім дзвоником

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Радуцький взяв участь у святі останнього дзвоника в школі № 206 Святошинського району. Він зачитав вітальне слово від імені Київського міського голови Віталія Кличка та особисто привітав випускників.

«Шкільний останній дзвоник у житті кожної людини це завершення одного етапу життя та початок наступного – дорослого і відповідального. Ви починаєте цей етап у нелегкі часи. І від вас залежить, яким буде наша держава та столиця у майбутньому. Зростаючи іншим поколінням, вільним і думками, і діями, саме ви зробите нашу державу успішною та сильною. Ця школа випустила у доросле життя чимало відомих політиків, громадських діячів та творчих людей. У свій час ваші вчителі дали квиток у доросле життя і мені. Тож хочу подякувати вчительському колективу школи № 206 за їхню майстерність, доброту та терпіння, та побажати творчої наснаги на роботі та сімейного затишку», – сказав Михайло Радуцький.

Довідково:

Уперше свої двері для учнів нового житлового масиву Микільська Борщагівка школа № 206 гостинно відкрила 1 вересня 1972 року. Ось уже 42 роки лунає дзвоник і високими сходами піднімаються до храму знань учні.

З 1974 року школа одержала статус навчального закладу з поглибленим вивченням математики і фізики. Проте серед учнів школи було багато переможців предметних олімпіад з інших предметів: рідної мови та літератури, біології, географії, історії. Учителі та учні успішно перемагали і у оглядах художньої самодіяльності.

Знайомитись з роботою школи, переймати досвід приїздили до нас делегації з усієї України, з Японії, Казахстану, Франції тощо. Учні математичних класів стали переможцями міжнародних олімпіад у Нью-Йорку, Стамбулі.

З весни 1974 р. учні школи багато зробили для опорядження свого мікрорайону. Ще донедавна сумна Борщагівка одягла ошатне вбрання алей вздовж пр. 50-річчя Жовтня (нині пр. Леся Курбаса), вул. Картвелішвілі, б-ру Ромена Роллана. Каштани і клени зашелестіли на пустирі, а нині тут великий парк «Юність». Разом з деревами вже виросли і ті діти, які садили їх навколо рідної школи.

Естафету здобутків учнівського та педагогічного колективу з 1987 перейняла і продовжила Хіміна Тетяна Володимирівна, і великий шкільний корабель міцно посів одне з чільних місць серед навчальних закладів свого району та міста.

Школа зберегла традиції, проте вдихнула у свої вітрила свіжий вітер змін. У 1991 р. у школі було створено особливу країну, названу «Ерудит». Ця дитяча країна – цілісна система навчально-виховної роботи, заснованої на засадах учнівського самоврядування, вона поєднала співпрацю учителів, учнів, батьківської громади. Урочисто було затверджено Статут країни «Ерудит», його герб, гімн, прапор. Шкільне віче обирало Президента країни.

Перейти до спискуВерсiя для друку