Головна  →  Новини  →  29 травня 2015

Марина Порошенко привітала учнів: «Будьте гідними громадянами великої країни Героїв!»

Марина Порошенко привітала учнів: «Будьте гідними громадянами великої країни Героїв!»

Дружина Президента України Марина Порошенко у Києві відвідала навчально-виховний комплекс №183 «Фортуна», де привітала учнів та вчителів зі святом останнього дзвоника та взяла участь у відкритті пам′ятного меморіалу на честь Героя України Юрія Поправки.

Учень гімназії «Фортуна», випускник 2012 року, 18 квітня 2014 року загинув під містом Слов᾽янськ Донецької області. Тіло Юрія із ознаками насильницької смерті було знайдено поруч із тілом колишнього депутата Горлівської міськради Володимира Рибака. Указом Президента України Юрію Юрійовичу Поправці посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

У промові на мітингу-реквіємі пані Марина наголосила: «Неможливо висловити сум від втрати, неможливо знайти виправдання звірству, неможливо повернути час назад, але можливо зберегти в серці пам’ять! Можливо жити так, щоб не зрадити героїзм тих, хто віддав своє життя за волю і віру в свою країну!»

В особі присутньої на заході мами Героя Юрія Поправки пані Ярослави Дружина Президента висловила слова великої шани до героїзму всіх матерів України.

Марина Порошенко привітала школярів та випускників гімназії «Фортуна» зі святом останнього дзвоника. Звертаючись до присутніх учнів і батьків, Марина Порошенко зазначила: «Сьогодні ми разом проводжаємо у довгу дорослу дорогу випускників. Для них пролунає останній шкільний дзвоник, а в серці залишаться спогади про веселі, іноді сумні, напружені, але щасливі шкільні роки! Від всього материнського серця я хочу побажати вам, діти, розуміння відповідальності за власний розвиток і прагнення зростати гідними громадянами великої країни Героїв».

Перейти до спискуВерсiя для друку