Головна  →  Новини  →  17 червня 2015

Літні мовні табори в Оболонському районі

Літні мовні табори в Оболонському районі

          З 2 червня 2015 року в 10-ти навчальних закладах Оболонського району міста Києва розпочали роботу літні мовні табори. 7 із них працює на базі таборів відпочинку з денним перебуванням дітей (СЗШ № 8, СЗШ № 9, СШ № 14, СШ № 20, СЗШ № 219, СШ № 252 ім. В.Симоненка та ПЗШ № 268), а 3 (ліцей № 157, СШ № 239, СЗШ № 285) - як самостійні мовні школи (без денного перебування, за окремим розкладом).

          Спочатку були сумніви: чи захочуть дітлахи гаяти сонячні, літні дні на заняття іноземною мовою. Та вже через кілька днів стало зрозуміло, що занепокоєння дорослих були марними: діти чекали мовних занять з нетерпінням.

          Цьогорічні заняття у літніх мовних таборах  спрямовані на засвоєння школярами 1-7 класів мовленнєвих умінь і навичок, які знадобляться їм у повсякденних життєвих ситуаціях - вдома, у школі, у транспорті, у колі друзів, при знайомстві з іншими людьми. Діти поглиблюють свої знання граючись, співаючи, займаючись хореографією і образотворчим мистецтвом, розігруючи театралізовані сценки і переглядаючи кінофільми, озвучені іноземною мовою. І все це весело, невимушено, з творчістю і завзяттям. Поряд з ними - кваліфіковані фахівці, серед яких є носії мови, вчителі, які мають сертифікати про стажування в іноземних державах і просто дуже хороші учителі іноземної мови - англійської (СЗШ № 8, СЗШ № 9, СЗШ № 219, СШ № 252 ім. В.Симоненка, ПЗШ № 268,  ліцей № 157 та СЗШ № 285), німецької (СШ № 14, ліцей № 157, СШ № 239) та французької (СШ № 20,  СЗШ № 285). Задіяні у роботі літніх мовних таборів і волонтери - студенти Київського національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова та Київського університету імені Бориса Грінченка. Для них це - ближче знайомство зі своєю майбутньою професією і водночас повернення в дитинство.

          Сподобалася робота літніх мовних таборів в Оболонському районі і батькам. Більшість з них висловили свої сподівання щодо організації подібної форми роботи і в наступному році, адже сьогодні стало зрозумілим, що іноземна мова є конче необхідним надбанням для повноцінного життя людини у європейському співтоваристві. А воно є близьким майбутнім нашої держави.

          

Перейти до спискуВерсiя для друку