Головна  →  Новини  →  22 червня 2015

«Навічно в пам’яті народній»

«Навічно в пам’яті народній»

22 червня 2015 року у зразковому музеї «Історія Великої Вітчизняної війни у фронтових долях земляків» при Центрі дитячої та юнацької творчості Деснянського району відбувся захід «Навічно в пам'яті народній» до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Захід організувала та провела методист Центру та керівник музею Тарасенко Євгенія Василівна.

Діти відвідали експозицію, що відтворює  куточок київської квартири, на стінах якої розміщені довоєнні фото, на тумбочці біля платівок стоїть такий звичайний у довоєнному мирному житті патефон.

«Війна та діти» ‑ назва одного з розділів музею, де продовжилась розповідь про жахливості війни і дитячі долі. А біля стенду з матеріалами 1941 року відвідувачі читали вірші про мир, про сонце, про Україну.

Біля стіни пам'яті і шани діти, які пам’ятають імена своїх прадідів – учасників війни, отримали почесне право увічнити їхні імена на пам’ятних трикутниках, де написано: «Вклонімося ратному подвигу мого родича… Я правнук …».

Хлопчики та дівчатка намалювали малюнки про красу рідної землі, про мирну і щасливу Україну, на яких висловили побажання сучасним захисникам рідної землі.

Захід завершився віршами про пам'ять, яку маємо зберігати,  про ті страшні і героїчні воєнні роки; завданням дізнатись у батьків імена своїх родичів – учасників війни; побажаннями  щасливого, радісного літа та мирного життя в рідній Україні.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку