Головна  →  Новини  →  25 червня 2015

Уперше в Україні кандидати на посади керівників навчальних закладів столиці проходять конкурсний відбір – Ганна Старостенко

Уперше в Україні кандидати на посади керівників навчальних закладів столиці проходять конкурсний відбір – Ганна Старостенко

Столична влада сподівається, що її ініціатива у запровадженні прозорого призначення кандидатів на посади директорів шкіл та дитячих садків Києва стане обов’язковою, і її підтримають інші міста України. Поки що цій відбір носить рекомендаційний характер, так як процедура не прописана на законодавчому рівні. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, звертаючись до учасників третього і завершального етапу відкритого конкурсного відбору.

«Вперше в історії України відбувається конкурсний відбір керівників дитсадків та шкіл. Бажання міського голови Віталія Кличка та всієї нашої команди – наблизити освіту до європейських стандартів. А отже, директори шкіл не повинні займати свої посади десятиліттями, незважаючи на відсутність ефективної роботи та якісного розвитку навчального закладу», – зауважила вона.

Зокрема, Ганна Старостенко пояснила, що під час фінального етапу відбору кожен претендент на посаду повинен презентувати власну концепцію розвитку того навчального закладу, де він хоче працювати:

«Це означає, що після свого призначення директор зможе одразу реалізовувати свої програми. А після завершення їх перебування на посаді, громада зможе дати об’єктивну оцінку діяльності керівника – чи досяг він запланованих якісних результатів, чи ні».

У майбутньому, переконана заступник голови КМДА, такі відбори мають стати масштабнішими.

«Зараз ми тестуємо процес відбору, щоб у майбутньому виправити всі помилки, прописати спеціальне положення, за яким конкурс на посади керівників освітніх закладів відбуватиметься масштабно та на постійній основі. Маю надію, що нашу ініціативу підтримають й інші міста», – додала Ганна Старостенко.

Перейти до спискуВерсiя для друку