Головна  →  Новини  →  30 червня 2015

Ганна Старостенко: «Понад 5 тисяч дітей відпочили у пришкільних таборах столиці»

Ганна Старостенко: «Понад 5 тисяч дітей відпочили у пришкільних таборах столиці»

Протягом червня більше 5 тисяч столичних школярів відпочили у денних пришкільних таборах Києва, з них 294 дитини отримали відпочинок безкоштовно. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Діяльність міського голови Віталія Кличка та столичної влади в першу чергу спрямована на забезпечення гідних умов розвитку міста та його мешканців і, найголовніше, – турботу про киян, які найбільше потребують соціального захисту. Тому, незважаючи на кризову ситуацію в країні, місто віднайшло кошти для забезпечення відпочинку дітей пільгових категорій», – зазначила вона.

Зокрема, серед тих, хто отримав відпочинок на безоплатній основі, 53 дитини сироти, 55 – дітей, позбавлених батьківського піклування, 52 – діти із малозабезпечених сімей, 83 – діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах, 51 – діти із сімей киян – учасників антитерористичної операції та діти із сімей загиблих киян, які брали участь в проведенні антитерористичної операції.

Заступник голови КМДА також зауважила, що крім денних таборів, діти пільгових категорій мають змогу відпочити і в таборах та санаторіях Київської, Львівської, Закарпатської та Миколаївської областей.

Довідково

Забезпечено роботу таборів відпочинку з денним перебуванням на базі навчальних закладів територіальної громади міста.

Початок роботи табору – 2 червня, завершення роботи табору – 25 червня 2015 року. Термін перебування –18 днів; вартість путівки   – 550,62 грн. З них: харчування – 24,59 грн.; господарські витрати – 3,00 грн.; культурно-виховні заходи – 3,00 грн. в день.

Станом на 25 червня 2015 року працювало 72 табори, у них дітей – 5180. Окрім цього 4 табори, де отримали відпочинок 216 дітей, працювали у навчальних закладах приватної форми власності (Голосіївський район – 1 табір, Дніпровський – 1, Печерський - 2).

Здійснено заходи щодо організації літніх мовних таборів при навчальних закладах:

  • організаційно-методичний супровід роботи літніх мовних таборів на базі таборів відпочинку з денним перебуванням при навчальних закладах;
  • залучення студентів педагогічних вузів за напрямом підготовки «романо-германська філологія» та носіїв мови на волонтерських засадах та вчителів і викладачів іноземної мови  до роботи у літніх мовних таборах на базі таборів відпочинку з денним перебуванням при навчальних закладах.

З 2 червня у 92 навчальних закладах працював літній мовний табір, у них дітей – 67274; кількість задіяних студентів-волонтерів – 24; кількість задіяних інших волонтерів – 9; кількість задіяних учителів – 536. Мова навчання – англійська, німецька, французька, іспанська, іврит, китайська,  новогрецька.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку