Головна  →  Новини  →  20 серпня 2015

Відкрите освітнє е-середовище сучасного університету: Міжнародна науково-практична конференція. Онлайн-трансляція

Відкрите освітнє е-середовище сучасного університету:  Міжнародна науково-практична конференція. Онлайн-трансляція

10- 00 – 14-00 - робота дискусійних  панелей:

  1. 1.      Відкрите освітнє е-середовище сучасного університету- реалії та перспективи. Навчання будь-де, будь-коли, будь-яке, з максимальною користю особисто для кожного – таким має бути сучасне освітнє середовище.  

Проблемні питання для обговорення: Проблеми  створення освітньої політики університету, якість електронного навчання, виклики  MOOC, підготовка  вишами фахівців, потрібних сучасному ринку праці, інноваційні педагогічні технології навчання, змішане навчання в навчальному процесі,   місце start-up в університетах, соціальні мережі чи LMS, е-наука, персональне електронне навчальне середовище студента, е-портфоліо викладача та студента, використання хмарних технологій та інше.

  1. 2.      ІК-компетентність  вчителів, викладачів, професорі, директорів та ректорів – потреба чи забаганка? «Успішна, сучасна, активна людина, що не володіє ІКТ» - чи реально це?

Проблемні питання для обговорення:  рамка ЮНЕСКО формування ІК-компетентності, шляхи сформування ІК- компетентність сучасного освітянина,  вимоги до ІК-компетентності вчителя, викладача, професора,  роль підвищення кваліфікації  вчителів та викладачів у формуванні ІК-компетентності, підготовка майбутніх вчителів для  навчання сучасних дітей та інші.

  1. 3.      Інтернет речей – виклик сьогодення. Речі вже спілкуються між собою, як це використати?

Проблемні питання для обговорення:  що таке Інтернет-речей,  як готувати фахівців з цієї галузі,  готовність українських вишів до підготовки  фахівців у цій галузі, чи можна та потрібно навчати  дітей елементам вбудованих речей,  STEM освіта та інші.

  1. 4.      Тренди та сучасні методики в освіті. Технології розвиваються шаленим темпом постає питання як їх найкраще використати для навчання, щоб сформувати у учнів та студентів навички необхідні для успіху в сучасному глобалізованому світі.

Проблемні питання для обговорення:  інноваційні методи навчання,  підготовка вчителів та майбутніх вчителів до використання інноваційних методів навчання, змішане навчання, хмарні технології, впровадження методики  ТРІЗ, STEM, вчителі і фасилітація та інше.

До професійних дискусій запрошені провідні експерти України та світу, представники бізнесу, керівники освітніх закладів та установ, батьки, студенти та учні.

 

15-00-17-00 – майстер-класи та семінари:

-         Електронне освітнє середовище університету

-         Інтернет-речей та робототехніка

-         1-учень-1комп»ютер

-         Хмарні технології

-         Методика сучасної інформатики

-         ІК-компетентність

Для участі просимо заповнити реєстраційну форму. Деталі на сайті конференції.

Слідкуйте за анонсами.  Готується збірник праць за підсумками конференції з перспективою друкуватися у міжнародному збірнику наукових праць  у Польщі

 
Перейти до спискуВерсiя для друку