Головна  →  Новини  →  18 серпня 2015

Народний художній колектив вокально-хореографічний ансамбль «Зернятко» в Йорданії

Народний художній колектив вокально-хореографічний ансамбль «Зернятко» в Йорданії

У період з 08 по 15 серпня 2015 року вихованці народного художнього колективу вокально-хореографічного ансамблю «Зернятко» Будинку творчості дітей та юнацтва «Вітряні гори» Подільського району отримали чудову можливість відпочити, оздоровитися, ознайомитися з історією та традиціями  Йорданії. Діти відвідали табір «Зростаймо в Йорданії» на запрошення Посольства України в Йорданському Хашимітському Королівстві за підтримки Київської міської влади.

По приїзду, 08 серпня, українську  делегацію гостинно зустріли на йорданській землі.  

09 серпня діти відвідали Національний парк міста Амман: змагалися, грали в ігри, спілкувалися з однолітками, брали участь у конкурсі «Намалюйте малюнок з трикутників». Також маленькі українці провели флешмоб «Український Прапор», в ході якого розфарбовували обличчя учасників у кольори національного прапору, виконали гімн України. День завершився купанням у Мертвому морі. Враження неперевершені!

10 серпня члени делегації завітали до Посольства України в Йорданії, зустрілися з Послом України Сергієм Пасько та співробітниками посольства. Також цього дня діти ознайомилися з цікавими експонатами музею автомобілів Короля Йорданії, відвідали музей дитячих цікавих та корисних розваг.

11 серпня – фестивальний день. Колектив «Зернятко» представив програму українських веснянок, а завершив свій виступ йорданською вокально-хореографічною композицією. Глядачі були приємно вражені, адже діти вивчили складну композицію протягом трьох днів. День вдався! Всі щасливі!

12 серпня делегацію запросили на екскурсію до Ваді-Рам – пустелі, відомої також як Місячна долина. Це чудо Йорданії, мільйони років тому це було дно океану. Скульптурні композиції, природа - неперевершені! Пустеля дихає вічністю, відчувається дух океану. Тиша наповнюється сенсом Любові! Ансамбль «Зернятко» в піднесеному настрої.

Екскурсія триває.  Діти знайомляться з Петра - стародавнім містом, розташованим у долині Арави у каньйоні Сик. Місто Петра є одним із чудес світу та внесено ЮНЕСКО до списку об'єктів світової спадщини. Тут знаходиться древнє Божество - Душара. Вражає культура духовних емоцій, краси, сили та волі. Ці високі стіни-скелі чули, як співає ансамбль «Зернятко» - «Ой , Роде наш красний, Роде наш Прекрасний, не цураймося, признаваймося, бо багацько нас є!».

13 серпня ансамбль «Зернятко» у супроводі Посла України відвідали резиденцію Короля Йорданії та мерію м. Амман.  

14 серпня вихованці вокально-хореографічного ансамблю «Зернятко» виступили з святковою програмою, яку приурочили до Дня Незалежності України. Діти виконували українські народні пісні та танці, що викликало багато позитивних емоцій у глядачів. На заході були присутні українська громада та громадяни Йорданії, Посол України, співробітники Посольства, члени їхніх сімей.

Після концертної програми ансамбль «Зернятко»  спільно з паном Послом України в Йорданії Сергієм Паськом, співробітниками посольства, представниками муніципалітету м. Амман та жителями міста висадили алею дерев до Дня Незалежності України як символ україно-йорданської дружби.

Цікавий факт: Посольство розташоване на вулиці Тараса Шевченка - це єдиний випадок, зі слів жителів Амману, коли вулицю назвали іменем національного героя іноземної держави.

Щиро дякуємо Посольству України в Йорданському Хашимітському Королівстві, Київській міській владі за організацію чудового відпочинку для дітей!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку