Головна  →  Новини  →  26 серпня 2015

Понад 40 дітей-переселенців із Києва поїхали на відпочинок у Хорватію – Ганна Старостенко

Понад 40 дітей-переселенців із Києва поїхали на відпочинок у Хорватію – Ганна Старостенко

43 дитини-переселенці зі Сходу України, які нині мешкають у Києві, із 26 серпня до 14 вересня відпочинуть на Адріатичному узбережжі Хорватії. Провести дітей і побажати їм веселого й цікавого відпочинку завітала заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Київ прийняв дуже багато переселенців, і завдання міської влади – забезпечити їм гідні умови життя, навчання та відпочинку. Особливо, коли мова йде про дітей, які пережили страхіття війни. І саме завдяки Віталію Кличку, який звернувся до всіх міст-побратимів Києва з проханням організувати відпочинок дітям-переселенцям, 43 дитини більше, ніж два тижні проведуть на Адріатичному узбережжі», – зазначила вона.

За словами Ганни Старостенко, на малечу покладена відповідальна місія – столична влада звернулася до маленьких дипломатів із проханням популяризувати Київ та Україну за кордоном: «Ми передали дітлахам різні національні сувеніри і буклети, які мають популяризувати нашу країну та її столицю».

Відпочинок у Хорватії для дітлахів вимушених переселенців оплатить мерія міста Загреб. Київська влада організувала підготовку необхідних проїзних документів та проїзд до Хорватії, а також знайшла на це позабюджетні кошти. Зокрема, ще у червні під час благодійного вечора, який організував столичний підприємець Еліот Де Ла Вал’єр і його компанія «Uprincess», благодійний фонд «Grace Czimarik» надав суму в розмірі 240 тисяч гривень, за які оформили закордонні проїзні документи для дітей і супроводжуючих осіб, медичні страховки, оплатили транспортні витрати, а також харчування та поселення в готель під час переїзду.

Згідно з програмою перебування, діти побувають у Загребі, а також відпочинуть на узбережжі Адріатичного моря – в містах Нові-Вінодольскі та Малінск.

Starostenko_dity

Starostenko_dity

 
Перейти до спискуВерсiя для друку