Головна  →  Новини  →  1 вересня 2015

Освітній заклад нового типу Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою урочисто відзначив День знань

Освітній заклад нового типу Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою урочисто відзначив День знань

Освітній заклад нового типу Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою урочисто відзначив День знань.  Коледж створено наказом Міністерства освіти  і науки України на виконання Указу Президента України від 24 вересня 2014 року №744/2014 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності» з метою докорінного поліпшення патріотичного виховання, військової та професійної підготовки молоді, формування в учнів та студентів позитивного ставлення до виконання конституційного обов’язку захисту Вітчизни, підвищення престижу військової служби та військової освіти й водночас формування професіонала високого рівня кваліфікації.

Особливістю навчального закладу нового типу є не лише отримання випускниками повної загальної середньої освіти, а й здобуття військово – облікових професій та спеціальностей. Випускники коледжу зможуть на пільгових умовах вступати до військових вишів, проходити службу на первинних посадах в Збройних силах України та в інших військових структурах відповідно до набутої професії, або працювати у цивільних організаціях, підприємствах, установах, тощо.

Такі перспективи вочевидь є привабливими для абітурієнтів та їх батьків.

Цьогорічне свято досить незвичне, оскільки навчальний заклад приймає на навчання три групи курсантів за декількома військово-обліковими професіями.

Першокурсників привітали представники МОНУ, Міністерства оборони України та Національної гвардії, Київміськради, працедавців, інших освітніх, наукових установ та військових структур, громадських організацій тощо.

В межах святкового заходу пройшов урочистий військовий парад під супровід духового оркестру «Либідь» та оркестру ударних інструментів «Киянки» .

 

Перейти до спискуВерсiя для друку